Dar keli šimtai metrų naujų šaligatvių

Kas pirmiausia krenta į akis atsidūrus svetimame mieste? Daugeliui turbūt – gatvių, šaligatvių ir pastatų būklė, sukurianti panoraminį miesto veidą. Šią savaitę su Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Pauliu Petkevičiumi ir architektu Kęstučiu Klivečka kalbėjomės apie dabar vykstančius ir jau baigtus Pasvalio šaligatvių remonto darbus. Praeiviai, be abejo, pastebi, kad didžiausi pertvarkymai vyksta prie autobusų stoties, Taikos gatvėje nuo šviesoforo iki sankryžos su Gėlių gatve ir teritorijoje tarp pašto ir pastato, kuriame įsikūrusios miesto ir apylinkių seniūnijų administracijos bei Muzikos mokykla.

Pašnekovai paaiškino, kad minėtose vietose darbai vykdomi pagal projekto „Pasvalio miesto viešosios infrastruktūros plėtra“ antrąjį etapą. Juos atlieka konkursą laimėjusios AB „Panevėžio statybos trestas“ filialo „Gerbusta“ darbininkai. Projekto vertė – 324 254 eurai. Didžioji šios sumos dalis yra iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Savivaldybės finansinis įnašas – 15 proc. projekto vertės.

Pasirašyta sutartis įpareigoja „Gerbustą“ visus projekte numatytus darbus baigti iki kitų metų rugpjūčio. Tačiau kai kurie darbai jau atlikti ar greitu laiku bus baigti. Vakar „Gerbustos“ darbininkai jau baigė kloti naujas trinkeles Taikos gatvės atkarpoje nuo sankryžos su Gėlių gatve iki šviesoforo. Ketvirtadienį, kuomet lankėmės šioje vietoje, vienas „Gerbustos“ darbininkas negailėjo pagiriamųjų žodžių rajono valdžiai. „Jūsų mieste kasmet vienokie ar kitokie tvarkymo darbai vyksta, ko nepasakysi apie Panevėžį“, – pastebėjo iš Aukštaitijos sostinės atvykęs darbininkas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-07-23 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.