Anglų kalbą moka geriau nei lietuvių

Jau žinomi lietuvių, anglų, rusų kalbų, matematikos, fizikos ir geografijos abitūros valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Jais labiausiai džiaugiasi aukščiausius šimto balų vertinimus gavę keturi Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos abiturientai. Kiemelių kaime gyvenanti Rimantė Čirvinskaitė ir Juras Jankauskas iš Pajiešmenių tobulai atliko anglų kalbos užduotis. Vienintelio privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino maksimalią balų sumą surinko Žilpamūšyje gyvenanti abiturientė Jovita Mogulevičiūtė. Už matematikos egzaminą vienintelis šimtuką gavo tetirvinietis Liudvikas Gudas. Kartu su brandos atestatais jie gaus ir šimto eurų dydžio premijas. Tokią skatinimo priemonę pernai lapkričio mėnesį patvirtino rajono Savivaldybės taryba. Tiesa, premijos gali būti ir didesnės, kadangi paskelbti dar ne visų valstybinių brandos egzaminų rezultatai, o šimto eurų premija skiriama už kiekvieną 100 balų įvertintą valstybinį egzaminą. Brandos atestatų įteikimo ceremonija Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos abiturientams vyks kitą penktadienį, liepos 15 d., 16 val. Smegduobių parke.

Šimtukus gavę mokiniai paprastai nudžiugina ir kitų egzaminų puikiais pasiekimais. J. Jankausko matematikos žinios įvertintos 98 balais, o J. Mogulevičiūtė ir L. Gudas sužinojo, kad per anglų kalbos egzaminą surinko atitinkamai 94 ir 91 balą.

Nagrinėjant anglų kalbos egzamino statistinius rodiklius, susidaro įspūdis, kad ši užsienio kalba abiturientams sekasi geriau nei gimtoji. Vieno balo iki maksimalios jų sumos pritrūko Petro Vileišio gimnazijos abiturientams Paulinai Nevulytei ir Benui Zaukai, dviejų – Faustui Petriškiui. Už šio mokomojo dalyko egzaminą Gabrielė Zimkaitė gavo 94 balus, Agnė Barauskaitė – 92, Arnoldas Petrauskas – 91, Meda Bytautaitė – 90. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą puikiai išlaikė Benedikta Karoblytė ir Paulina Nevulytė, gavusios atitinkamai 95 ir 91 balą.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-07-09 „Darbe“

Anglų ir lietuvių kalbos korepetitoriai https://korepetitoriai.intellectus.lt/

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.