Antrąjį liepos šeštadienį Pušalote – tradicinė vasaros šventė

Kiekvieną vasarą per Lietuvos miestelius nuvilnijančios vasaros šventės yra gerai pažįstamos ir Pušaloto gyventojams. Šiame miestelyje nuo vasaros darbų atsikvėpti ir gerai praleisti laiko žmonės tradiciškai renkasi vieno iš pirmųjų liepos šeštadienių popietę. „Turbūt nėra pušalotiečio, nors kartą nedalyvavusio ilgametes tradicijas turinčioje šventėje – į ją ir dabar buvę miestelio gyventojai, išsibarstę po visą Lietuvą ar užsienio šalis, susirenka susitikti ir pabūti kartu. Smagu matyti, kaip prieš keliolika metų Pušaloto vasaros festivalyje dalyvaudavę miestelio gyventojai, tada buvę dar vaikai ar paaugliai, dabar į šventę ateina jau su savo vaikais. Todėl nesuklysime pasakę, kad ji gerai pažįstama ne vienai pušalotiečių kartai. Buvę ir esami pušalotiečiai bei miestelio svečiai maloniai laukiami ir šiemetėje vasaros šventėje, kuri tradiciškai bus puiki proga susiburti bendruomenės žmonėms, susitikti seniai nesimačiusiems ar susirasti naujų bičiulių“, – kviečia Pušaloto bendruomenės pirmininkas Justinas Grigaliūnas.

Liepos 9 d. nuo 16 val. Pušaloto miestelio centre, senosios mokyklos stadione, prasidės tradicinė vasaros šventė „…kai kvepia liepom“, kurioje miestelio gyventojai ir svečiai galės prisiminti daugelio pamėgtą šventės programą bei įvertinti naujas jos dalis.

Bendruomenės vadovas įvardijo svarbiausius festivalio akcentus. Šventę papuoš baikerių mini paradas, „BMW fans“ ir „LADASPORT“ klubų slalomo varžybos miestelio centre. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės ir mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kariai šventės dalyvius vaišins kareiviška koše, demonstruos karinę techniką ir ginklus, surengs parodomąsias autotransporto šturmo bei priešo nukenksminimo programas su gausybe įvairių efektų. Aktyvūs ir parungtyniauti norintys šventės dalyviai galės susigrumti sporto varžybose ir mesti iššūkį kariškių virvės traukimo komandai, lenkti rankas, nešti grūdų maišą, stumti girą, žaisti krepšinį. Norintys pasiklausyti smagių mūsų krašto muzikantų atliekamų dainų, bus pakviesti į šventės koncertą, kuriame pasirodys grupė „Marabu band“. Šventės dieną bus pagerbti gražiausių miestelio sodybų šeimininkai, surengta loterija su gausybe unikalių ir vertingų, netgi gyvų prizų. Mažiausieji šventės dalyviai galės linksmintis ant pripučiamo batuto, vaišintis cukraus vata ar spragintais kukurūzais, apsilankyti policijos prevenciniame autobusiuke ir ten sutikti šuniuką Amsių. Šventę, žinoma, baigs vakaro šokiai prie laužo.

Smulkesnė informacija tel. 8 626 77 180.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.