Vietoj paplūdimio smėliuko – piktžolynas

Sulaukęs ne vieno pasvaliečio signalo dėl prastai tvarkomo paplūdimio prie Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos, parlamentaras Antanas Matulas pats nuvažiavo jo apžiūrėti. Juo labiau, kad panašių nusiskundimų gauta jau ir pernai.

Tuomet, praėjusių metų birželį, atsakyme iš Pasvalio miesto seniūnijos buvo rašoma, kad „Lėvens upės maudyklos paplūdimyje prie Lėvens mokyklos, kaip ir kiekvieno sezono pradžioje, atlikti smėlio frezavimo darbai, aplinka išvalyta nuo šiukšlių ir du kartus nušienauta. Pastatytas viešasis tualetas, kuris nuo šio sezono pritaikytas taip, kad juo būtų galima naudotis ištisus metus, jis nuolat tvarkomas ir tinkamai prižiūrėtas. Atnaujintos persirengimo kabinos, jų grotelės pakeistos naujomis, perdažytas suolas…“

Deja, šiemet vėl apsilankius tarp pasvaliečių populiariame paplūdimyje, teko konstatuoti, jog maudymosi sezonui jis visiškai neparuoštas, nors vasara jau beveik įpusėjo. Čia sutikti poilsiautojai minėjo matę, kad pavasarį paplūdimys kartą lyg ir buvo „drapakuojamas“. Tačiau dabar vaizdas ten liūdnas – seno smėlio likučiai apžėlę žole, smėlyje pilna stiklo duženų, akmenų, smulkių šiukšlių. Persirengimo kabinos grindų grotelių tarpai irgi prižėlę aukštų piktžolių. Žolė šalia paplūdimio esančioje pievoje šienaujama per retai – tą liudija likusios kietos žolės ražienos. Paplūdimyje mėtosi ir upės pakraštyje plūduriuoja šiukšlės, netoli persirengimo kabinos pūpso keturkojų augintinių paliktos krūvelės. Žinoma, visa tai rodo ne tik per mažą miesto seniūnijos rūpestį paplūdimiu, bet ir menką kai kurių poilsiautojų kultūrą.

Seimo narys, grįžęs nuo Lėvens upės, tuoj pat kreipėsi į Savivaldybės, Pasvalio miesto seniūnijos vadovus, prašydamas pasirūpinti, kad būtų kuo skubiau sutvarkyta paplūdimio teritorija, atvežta šviežio smėlio, prieš tai smėlingame plote išnaikinus piktžoles. Taip pat, kad per visą vasaros sezoną paplūdimys būtų nuolat tvarkomas ir prižiūrimas. Paplūdimyje kalbinti poilsiautojai sakė labai laukiantys gerų permainų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.