Teatrų festivalis „Senasis tiltas 2016“ ir šiemet nestokos staigmenų

Mūsų protėvių išmintis moko, jog trumpiausią vasaros naktį galima pajusti ir išgyventi grožio, skaistos ir gėrio ilgesį…

Saulės ratas apsisuko ir kartu su vasaros saulėgrįža į Pasvalį atnešė tradicinį Joninių ir teatrų festivalį „Senasis tiltas 2016“. Jau tapo gražia tradicija trumpiausią metų naktį Pasvalyje sutikti kitaip: muzikos, žodžio, teatro ir gamtos pagalba prisiliesti prie pamatinių mūsų tautos, mūsų būties dalykų ir kartu smagiai praleisti laiką.

Visi šių metų festivalio renginiai vyks senojoje, paslaugų ir užimtumo centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems kieme esančioje klėtyje. Čia birželio 22 d. 19 valandą Pasvalio klėties teatras parodys jau legendine tapusią komediją Seirijų Juozo „Cingu lingu“. Neseniai Anykščiuose vyko XXVIII Lietuvos klojimų teatro šventė „Krivūlė-2016“, kurioje pasvaliečių pastatymas sulaukė pačių geriausių tiek žiūrovų, tiek profesionalų įvertinimų. „Cingu lingu“ – šviesaus atminimo režisieriaus Gintaro Kutkausko pastatyta komedija, kuri apkeliavo visą Lietuvą.

Ketvirtadienį, 17 val – iškilmingas festivalio atidarymas, į kurį kviečia senas Pasvalio bičiulis, aktorius ir bardas Gediminas Storpirštis. Dainuojamoji poezija teatrui labai artimas žanras, tad ta proga svečias pristatys naują programą „Autorinis: dainos, eilės, teatro monologai“.

Po koncerto, 19 val. Užliedžių (Kauno raj.) teatras parodys V. Krasnogorovo komediją „Trys gražuolės“ (rež. Nida Vita Žilinskienė). Tai visiškai naujai susikūrusi trupė, iš kitų išsiskirianti savo profesionalumu.

Dar vienas profesionalas, beje, kone produktyviausiai ir geriausiai dirbantis saviveiklinių teatrų režisierius Jonas Buziliauskas Pasvalio žiūrovams pristatys S. Gedos poemą „Strazdas“, kurią atliks Anykščių kultūros centro teatras. Tai retas mūsų krašte žanras, kurį bus galima išvyst penktadienį, birželio 24 d. 20 val.

Pasvaliečiai yra įpratę Joninių naktį, Svalios ir Lėvens santakoje išvysti misteriją. Šiemet jos nebus, tačiau netradicinė erdvė bus išnaudota. Čia koncertuos šiauliečių grupė „Kitava“. Festivalio organizatoriai žada daug ugnies, geros, trankios ir ūpą keliančios muzikos, kuri garantuos neužmirštamą Joninių naktį. Žiūrovai tradiciškai kviečiami rinktis krante prie paslaugų ir užimtumo centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems. Na, o turintieji valtis gali atplaukti ir pasirodymą stebėti tiesiai iš upės. Koncerto pradžia penktadienį, birželio 24 d. 23 val.

Birželio 26 d., sekmadienį, Šv. Jono Krikštytojo atlaidai Pasvalio bažnyčioje.

Bilietai į visus spektaklius parduodami Pasvalio kultūros centro kasoje, o prieš spektaklį – teatro klėtyje.

13403108_1208283355849230_309303674864504159_o

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.