Kovoti su vėžiu Viktorijai padeda visa Lietuva

– Koncerto vaizdo įrašo peržiūra dabar yra smagiausia ir mėgstamiausia Viktorijos atrakcija. Žiūrime tol, kol užkaista kompiuteris… Viktorija jau mintinai žino, kas kada ir po ko šoks, dainuos ar kalbės. O vakarais kompiuterį išnešame į koridorių ir Viktorijai skirtą koncertą žiūri visi mūsų aukšto vaikai, – „Darbui“ sakė pasvalietė Irena Tamulionė, kurios dukrytei Viktorijai diagnozuota rabdomiosarkoma – reta ir agresyvi vėžio forma.

Apie šeimą ištikusią nelaimę mes rašėme gegužės 24 dienos numeryje. Straipsnis buvo publikuotas ir respublikiniuose naujienų portaluose, tad apie mažosios pasvalietės ligą greitai sužinojo visa Lietuva.

– Sulaukėme nemenko tiek moralinio, tiek materialinio palaikymo, – sakė Viktorijos mama.

Su sunkia liga kovojančios mergaitės istorija sujaudino ne vieną pasvalietį. Viena iš iš jų – Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokytoja Jolanta Preidžiuvienė, kuri ėmėsi iniciatyvos organizuoti Viktorijos paramos koncertą.

– Su mažosios Viktorijos tėveliu mes užaugome viename kieme. Su jos mama vaikščiojome vienos mokyklos koridoriais. Mačiau kaip buvo laukiama Viktorija ir kaip atėjo į šį pasaulį, kaip augo. Žinau, kad šeimai ji buvo tarsi stebuklas. Stebuklas, kurio pilna visur. Ar sporto varžybos, ar koncertas, ar šiaip koks suėjimas, visur greta mamos būdavo ir Viktorija, – prisimena Jolanta Preidžiuvienė. – Kai balandžio pabaigoje Irena užsiminė, kad Viktorija serga „pikta liga“, gerą savaitę stengiausi apie tai negalvoti. Žinau, kad mintys kartais realizuojasi, todėl bijojau, jog baisiausios spėlionės gali virsti realybe. Kai „Facebook`e“ pamačiau taburetę, ant kurios buvo padėtos dvi kasytės, iš karto supratau, jog tai Viktorijos plaukučiai… Tada ėmiau galvoti, kaip būtų galima padėti mergaitei. Pirma mintis – kažką gaminti, pardavinėti, o surinktus pinigus atiduoti ligoniukei gydyti. Tačiau tai ilgas procesas, kuris neleis greitai surinkti reikiamos pinigų sumos. Ir taip kilo idėja surengti paramos koncertą.

Atkaklios moters ir daugybės geros valios žmonių pastangomis sumanymas tapo realybe. Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Pasvalio kultūros centre įvyko paramos koncertas „Vaikai vaikams“, kuriame pasirodė Pasvalio miesto mokyklų ir darželių auklėtiniai.

– Tie, kas buvo koncerte sakė, jog tai buvo labai nuoširdi šventė. Mes siekėme, kad tai būtų ne graudus, o nuotaiką pakeliantis ir viltį pasveikti, bei sugrįžti namo, suteikiantis renginys, – teigia Jolanta Preidžiuvienė. – Aš ypač norėčiau padėkoti Kultūros centro darbuotojams, kurie padarė labai daug, kad šį graži ir prasminga šventė galėtų įvykti.

Visą straipsnį skaitykite 2016-06-14 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.