Krinčino kapinėse lizdą susisuko nesugaunama plėšikė

„Kažkas bandys atspėti, kad tai bus amerikiečių fantastinio filmo herojė Lara Kroft. Deja, ne. Nemačiau filmo, tik iš reklamos girdėtas pavadinimas verčia spėlioti, kokia lietuviška kapų plėšikė pamėgo Krinčino miestelio centre esančias kapines? Nuo ankstyvo pavasario, vos pabunda rūpestis tvarkyti artimųjų kapus, sodinti pirmąsias pavasario gėles, prasideda plėšikavimas. Tenka tik stebėtis tokiu plėšikės apsukrumu niekam nematant ir neįtariant sukiotis kapinėse. Vagiami gėlių sodinukai, dekoratyviniai medeliai, iš vazų išimamos gėlės, išraunami dar žydinčių tulpių svogūnėliai, nurenkamos nesudegusios žvakės. Įžūliausius savo darbo pėdsakus plėšikė paliko Sekminių popietę. Tą šventą dieną vagilei niekas netrukdė siautėti. Suskaičiavau – nusiaubta net keturiolika kapų! Ieškinio už padarytą žalą niekas nepateikė. Tenka apgailestauti, kad plėšikė eilinį kartą laimi. Žmonės nedrįsta kreiptis į policiją, teigdami, kad tokio vagies niekas nesuras, kiti, galbūt, bijo jo keršto, treti plėšikės darbus vertinti patiki…Visagaliui.

Belieka prašyti – nepasiduokime, būkime budrūs. Manau, kad ne vien Krinčino kapines „prižiūri“ toji „Lara Kroft“. Tad, pastebėję įtartinai elgiantis nepažįstamus asmenis, ar prie kapinių paliktą svetimą automobilį, būtinai sekite, praneškite prižiūrėtojams arba tiesiog policijai bendruoju pagalbos telefonu 112. Tik sutelktomis neabejingų žmonių ir policijos pastangomis galima išaiškinti kapų plėšikę. Tuomet ji už savo juodus darbus turės atsakyti pagal įstatymus“.

Tokio turinio laišką, kurį publikuojame kiek sutrumpintą ir redaguotą, neseniai redakcijai elektroniniu paštu atsiuntė Krinčino seniūnaitis Petras Variakojis.

Vagies taktika aiški

Pirmas įspūdis, perskaičius laiškus – Krinčino kapinėse siautėja su protu susipykęs arba neapsakomo godumo apsėstas asmuo, kuriam svetimas paprasčiausias padorumo jausmas. Praėjusį penktadienį nuvažiavę į Krinčiną susidarėme įspūdį, kad labiausiai tikėtina antroji versija. Pirmiausia užsukome į seniūnijos administracinį pastatą. Seniūno pavaduotoja Anelė Užkurienė apgailestavo, kad jau kelerius metus nuo kapaviečių gėles vagiančio nusikaltėlio paieškos kol kas bevaisės. Tiesa, šiokių tokių įtarimų yra. Bet kaip liaudies patarlė byloja, nepagautas – ne vagis. Pavaduotoja minėjo, kad Krinčino seniūnaitis P. Variakojis kapinėse nufotografavo, kaip įtariama, vagilės pėdsakus. „Petras pats nuolat apžiūri kapines ir praneša artimiesiems, jei pamato ką nors negero. Štai ir man vakar telefonu paskambinęs informavo, kad nuo tėvelio kapo pavogtas vienas rožės krūmas“, – pasakojo seniūno pavaduotoja A. Užkurienė. Sklando kalbos, kad iš svetur atvykusi moteris vogtas gėles pardavinėja Pasvalio, Biržų, Pakruojo ir kitų miestų bei miestelių turgavietėse.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-06-07 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.