Policijos veteranai Pasvalyje susibūrė prieš dvejus metus

Lietuvos policijos veteranų asociacijos Pasvalio filialas yra įsteigtas teritoriniu principu. Jis įkurtas 2014 metų birželio 3-iąją, įstojo 20 veteranų – buvusių rajono policijos darbuotojų.

Pasvalio filialo valdybos pirmininku išrinktas buvęs ilgametis rajono policijos komisariato viršininkas Jonas Aloyzas Kazakevičius, pirmininko pavaduotoju – buvęs Pakruojo rajono policijos komisariato viršininkas Stanislovas Vėlavičius, nariais – buvę policijos darbuotojai Vidas Jakubauskas, Veronika Bronislava Sutkienė, Saulius Čirvinskas, Dalia Bartkevičienė.

Siekiame pagrindinių Asociacijos veiklos tikslų: vienyti policijos pareigūnus ir veteranus; atstovauti asociacijos narių interesams ir juos ginti; kelti policijos pareigūno profesijos prestižą, puoselėti profesines tradicijas, propaguoti policijos pareigūno profesines vertybes; sudaryti sąlygas išėjusiems į pensiją policijos veteranams išsaugoti ryšius su policijos sistema ir perduoti savo patirtį jaunesnėms policijos pareigūnų kartoms; teikti pagalbą Asociacijos nariams profesinio orientavimo į kitas veiklos sritis, medicininės reabilitacijos ir kitais socialinio prisitaikymo išėjus į pensiją klausimais; kartu spręsti policijos pareigūnų ir veteranų socialines problemas; keistis veiklos patirtimi su užsienyje veikiančiomis, panašių tikslų siekiančiomis organizacijomis; tenkinti kitus viešuosius interesus.

Įsikūręs mūsų filialas pradėjo veiklą. Kiekvieno veterano pagrindinis tikslas buvo susigrąžinti nusavintos pensijos dalį. Be to, filialo nariai paruošė ir savo veiklos planą. Viena iš esminių užduočių – surinkti kiek galima išsamesnius duomenis apie mūsų sistemoje dirbusius asmenis, o ypač apie tuos, kurių amžius įpareigoja kuo skubiau su jais susitikti, norint gauti vertingos informacijos, dokumentų ir daiktų, pakviesti juos į susitikimus su veteranais, jaunaisiais policijos pareigūnais.

Todėl 2014 metų vasarą trys mūsų veteranai ir jauna policijos pareigūnė – atstovė spaudai apsilankė pas Saločių miestelyje gyvenantį, 1925-ųjų kovo mėnesį gimusį, buvusį apylinkės inspektorių Joną Ilgevičių, dirbusį ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Jo pasakojimai buvo naudingi ir pamokantys ne tik jaunimui, bet ir mums, veteranams. Su Jonu Ilgevičiumi buvo sutarta, jeigu leis sveikata, paminėti jo 90-ąjį jubiliejų Saločių bendruomenėje, seniūnijoje. Jis pritarė šiam pasiūlymui. Ir toks renginys įvyko 2015 metų kovo 13- ąją Saločių seniūnijoje, dalyvaujant mūsų nariams.

Dalia BARTKEVIČIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-06-02 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.