Įteiktos premijos fizikos konkurso nugalėtojams

Apdovanoti Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje organizuoto profesoriaus Rimanto Kanapėno fizikos konkurso nugalėtojai.

Trečių ir ketvirtų (vienuoliktų ir dvyliktų) klasių grupėje daugiausia balų surinko ir pirmąją vietą laimėjo trečiokas (vienuoliktokas) Modestas Rimeikis. Jam įteikta 250 eurų premija.

Antras liko abiturientas Juras Jankauskas (150 eurų premija).

Tarp pirmų ir antrų (devintų ir dešimtų) klasių gimnazistų geriausiai sekėsi antrokui (dešimtokui) Simonui Petkevičiui (150 eurų premija). Antras liko jo klasės draugas Nojus Vaičekonis (100 eurų premija).

Fizikos konkurso nugalėtojams diplomus ir pinigines premijas įteikė kraštietis profesorius Rimantas Kanapėnas.

Šiuo konkursu mokiniai skatinami domėtis fizika, gilinti ir plėsti jos žinias, savarankiškai pasirinkti ir priimti sprendimus. Taip pat siekiama lavinti gebėjimą naudotis šiuolaikiniais mokymo metodais, darbo kompiuteriu įgūdžius. Mokiniai iš anksto gauna fizikos skyrių (teoriniai klausimai ir uždaviniai) užduotis ir, naudodamiesi internetu bei fizikos informacijos šaltiniais, jas atlieka.

Konkursą organizuoja profesorius, habilituotas mokslų daktaras Rimantas Kanapėnas ir Pasvalio Petro Vileišio gimnazija. Vertinant atsižvelgiama į užduočių atlikimo konkretumą, aiškumą, originalumą bei išvadų formulavimą.

Nuotraukoje: Fizikos konkurso antroji vieta atiteko abiturientui Jurui Jankauskui (kairėje – gimnazijos realinių mokslų skyriaus vedėja, fizikė Danutė Užuotienė).

„Darbo“ inf.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.