Smagu stebėti, kaip jaunieji fotografai tobulėja

– Fotografijų parodos „Laiko spalvos“ atidaryme buvo labai jauki atmosfera. Visus susirinkusius vienijo meilė fotografijos menui, todėl ten buvo dar smagiau. Parodoje susirinko daug jaunų ir talentingų fotografų iš Pasvalio ir Biržų rajonų. Darbai ir jų autoriai buvo įvertinti, aptarti, todėl kiekvienas galėjo pasimokyti iš savo ir kitų klaidų. Čia įgijau ne tik naujų žinių, bet ir įkvėpimo eksperimentuoti bei atrasti savo fotografavimo stilių. Šioje parodoje eksponuojamos ir mano darytos nuotraukos, taip pat pristatyta mano juodai baltų reportažinių fotografijų serija „Pilko pasaulio žavesys“. Šią seriją sudaro penkios nuotraukos. Kad pasiekčiau norimą rezultatą, fotografavau beveik metus, – prisipažįsta Pasvalio gimnazistė Austėja Danisevičiūtė po mokinių fotografijos darbų parodos „Laiko spalvos“ atidarymo Biržų krašto muziejuje „Sėla“.

Parodoje 108 kūrybines fotografijas pristato 31 autorius. Visi jie pasvalietės fotografijos mokytojos Aidos Dulkienės mokiniai.

Be Biržų „Saulės“ gimnazijos mokinių, fotografijas eksponuoja Pasvalio gimnazistės Akvilė Gabriūnaitė, Austėja Danisevičiūtė, Austėja Petrauskaitė, Aušrinė Jackevičiūtė, Ieva Baronaitė, Inesa Židonytė, Iveta Janušauskaitė, Pumpėnų gimnazistės Aušrinė Maselskytė, Lukrecija Plesnevičiūtė, Rebeka Katkūnaitė, Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai Danielė Tunikaitytė, Dovilė Vaičekonytė, Ignotas Ilgutis, Povilas Ščepanovič, Rugilė Kiežaitė.

– Fotografijos paroda Biržuose – dar vienas įdomus ir prasmingas įvykis mums, jauniesiems fotografams. Man asmeniškai buvo didžiulė staigmena, kad čia turėjo būti personalinė mūsų mokytojos Aidos Dulkienės fotografijos paroda, tačiau ji Biržų pilyje mums užleido eksponuoti savo darytas nuotraukas. Tai tik dar kartą įrodo, kaip mokytoja myli savo darbą ir ji verta visų gražiausių žodžių, kurie jai buvo pasakyti per parodos atidarymą. Be šios mokytojos nebūtų ir mūsų, jaunųjų fotografų, – įsitikinusi Pasvalio gimnazistė Iveta Janušauskaitė.

Nuotraukoje: Fotografijos darbų pristatyme dalyvavo (iš kairės) Biržų meras Valdemaras Valkiūnas, vicemerė Irutė Varzienė, administracijos direktorius Rimantas Pauža, mokytoja Aida Dulkienė, muziejaus parodų kuratorė Lina Kuncytė, muziejaus direktorius Gintaras Butkevičius.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-28„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.