Geriausi skaitovai – Dainų šventės ansamblių vakaro vedėjai

Į Lietuvos moksleivių dainų šventės programą šiemet pirmą kartą įtraukti ir skaitovai, kurie liepos 9-ąją Vilniuje, Kalnų parke, bus ansamblių vakaro vedėjai.

Tarp dvylikos pakviestų skaitovų net keturi Pasvalio gimnazistai: Kotryna Kraptavičiūtė, Eva Liukpetrytė, Faustas Petriškis ir Tadas Dominavičius.

Dar žiemą šis simpatiškas ketvertas paruošė poetinę kompoziciją „Aš, pasivertęs paukščiu, kuris stebėjo…“ pagal Justino Marcinkevičiaus, Marcelijaus Martinaičio, Vytauto V. Landsbergio, Vytauto Kernagio, Balio Sruogos kūrybą. Pasiruošti padėjo teatro mokytoja ir režisierė Asta Liukpetrienė.

Kuršėnuose vykusiame Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse ši Pasvalio Petro Vileišio gimnazistų poetinė kompozicija užėmė antrą vietą. Dabar gegužės 28-ąją visi meninio skaitymo laureatai kviečiami į Lietuvos televizijos studiją filmuotis.

O liepos mėnesį dar teks pasirodyti ir Lietuvos moksleivių dainų šventėje. Iš kur tokia sėkmė, toks smagus triumfo žygis per Lietuvą?

– Nes tie vaikai tikri ir gryni. Beveik visi iš kaimo. Kaip jie gražiai tarmiškai kalba! Faustas – iš Kalno kaimo, Tadas – iš Kiemelių, Kotryna – iš Kiemėnų. Iš tiesų pusę gimnazijos mokinių galėčiau pakviesti į kompoziciją, – optimistiškai šypsosi režisierė Asta Liukpetrienė, nes Faustas ir Tadas jau baigia gimnaziją, jau laiko brandos egzaminus. – Tačiau į Lietuvos moksleivių dainų šventę vis tiek teks važiuoti, ir repeticijose iš anksto dalyvauti. Juk net scenarijaus nežinome…

Beje, neseniai Bistrampolio dvare vykusiame bardų konkurse gimnazistas Faustas Petriškis Respublikos moksleivių grupėje užėmė pirmą vietą.

Asta BITINAITĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.