Egzaminai prasidėjo dar nenuaidėjus Paskutiniam skambučiui

Šią savaitę abiturientams nuskambės Paskutinis skambutis, tačiau apie linksmybes kol kas nėra kada galvoti. Renkantis tolesnį gyvenimo kelią, tenka įveikti egzaminų barjerą. Tad kol kas visi laikantieji egzaminus – šių metų laidos abiturientai, ankstesnių metų abiturientai, turintys brandos atestatus (eksternai) bei buvę mokyklų auklėtiniai, dėl įvairių priežasčių jų negavę – turi kandidatų statusą. Praėjusį šeštadienį 179 abiturientai: 119 Pasvalio Lėvens ir 60 Svalios pagrindinėse mokyklose laikė valstybinio anglų kalbos egzamino antrąją dalį. Į Lėvens pagrindinę mokyklą nuo ankstyvo ryto rinkosi 119 Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos auklėtinių, o Svalios mokykloje 60 parengtų vietų buvo skirtos įvairių mokyklų moksleiviams: 23-ims Joniškėlio Gabrielės PetkevičaitėsBitės gimnazistams, 19-ai Petro Vileišio gimnazijos abiturientų, 7-iems Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleiviams, po 5 vietas – Pumpėnų ir Vaškų gimnazijų dvyliktokams ir vienam asmeniui, jau turinčiam brandos atestatą (eksternui). Per tris valandas moksleiviai privalėjo atlikti klausymo, skaitymo ir rašymo užduotis. Tuo tarpu kalbėjimo įgūdžiai buvo patikrinti dar kovo 21 ir 22 dienomis. Anglų kalbos egzaminas yra vienas iš populiariausių pasirenkamųjų valstybinių egzaminų. Iš viso Lietuvoje jį laikė per 20 tūkst. abiturientų.

Apie prasidėjusį egzaminų maratoną ir jo naujoves praėjusią savaitę kalbėjomės su Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiąja specialiste Eugenija Grigalioniene. Pirmiausia pašnekovė paaiškino, kad šiemet vykstantys valstybiniai anglų ir kitų užsienio kalbų – prancūzų, vokiečių ir rusų egzaminai pagal savo struktūrą, tikrinamus mokinių gebėjimus, atnaujintus vertinimo kriterijus ir vykdymo bei vertinimo procedūras atitinka Bendruosiuose Europos kalbų mokėjimo, mokymo ir vertinimo metmenyse apibrėžtus reikalavimus egzaminams (B1 ir B2 lygiai). Egzaminus kuruojanti vyriausioji specialistė atkreipė dėmesį į šio egzamino naujovę.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Egzaminų organizaciniais rūpesčiais gyvena Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Eugenija Grigalionienė.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-05-24„Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.