Joniškėlio Karpių dvare – magiškų patyrimų naktis

Dauguma žmonių žino, jog naktimis senajame Joniškėlio Karpių dvaro parke „gąsdinami“ žmonės. Iš tiesų ten vyksta edukacinė programa „Naktis Karpių dvare“, kurios metu truputėlį kitaip nei įprasta pasakojama vieno iš unikaliausių Lietuvos dvarų istorija. Tai nepaprastas pasakojimas – jame daug kraujo, prievartos ir skausmo. O kai visa tai susimaišo su šimtamečio parko šešėliais, garsais ir kvapais – gaunasi pakankamai makabriškas „kokteilis“.

Labai dažnai muziejaus lankytojai klausia, kiek realios yra naktį pasakojamos istorijos? Atsakimas nėra paprastas. Galima netikėti vaiduokliais, tačiau niekas nepaneigs, jog egzistuoja tam tikra energetika. Kiekviena vieta, kurioje žmogus ilgai gyvena, turi savitą energiją, savotišką tos vietos kodą. Jei esi atviras, jei ateini su tyra siela, gali pajusti ir pamatyti gerokai daugiau nei rodo akys. Tad ir „Naktis Karpių dvare“ dalyviai labai dažnai prisiliečia prie dalykų, kurių racionaliu protu neįmanoma paaiškinti…

Gegužės 21 d. Pasvalio krašto muziejus kvies visus romantikus į magiškų patyrimų naktį, kuri vyks Karpių dvare. Niekada originalių idėjų nestokojanti Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos floristikos mokytoja Felicija Janušonienė, kartu su savo mokiniais pristatys meninę instaliaciją „Rožė tamsoj pražydo“. Renginio leitmotyvas: „Kartais medžiai gali papasakoti gerokai daugiau negu žmonės“. Iš tiesų tą naktį kalbės ne žmonės, o gamta. Aštuoniolikto amžiaus parko medžiai, šešėliai, garsai ir kvapai pasakos unikalią, su niekuo nesumaišomą istoriją. Tie, kas tikisi šou ir atrakcijų, gali nesivarginti ir nevažiuoti Joniškėlin – jų tiesiog nebus. Tai gamtos magijos šventė. Tereikės pasiimti puoduką kavos (ja bus prekiaujama renginio metu), ir keliauti žvakutėmis paženklintais senojo parko takais, ieškant paslėptų staigmenų.

„Tyla kartais būna iškalbingesnė už tūkstančius žodžių“, sako organizatoriai ir kviečia šį šeštadienį nuo 22 valandos pasinerti į neįtikėtinų potyrių kupiną senojo parko pasaulį. Beje, kad kelionė teiktų visapusišką malonumą, muziejininkai rekomenduoja pasirūpinti gamtos sąlygas atitinkančia apranga, bei apsauga nuo uodų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.