Pasvalio knygyne – keramikos paroda

Pasvalio knygyne pristatyta Muzikos mokyklos Dailės skyriaus mažųjų keramikų parodėlė. Naujoji galerija tuoj buvo pavadinta „Ant palangės“. Dėl pavadinimo ilgai sukti galvos nereikėjo, nes dauguma spalvingų keramikos darbų išdėstyta ant plačios knygyno palangės. Taigi kūrinius galima apžiūrėti ir tiesiog lauke einant pro šalį.

– Gal jau prieš porą mėnesių vaikščiodama po Pasvalio centrą dairiausi palangių, kur galėtume eksponuoti mažųjų keramikų darbus. Taip atklydau iki knygyno. Nors čia ne pats miesto centras, tačiau vis tiek labai smagi vieta – lankytojai ir parodą apžiūrės, ir knygą nusipirks, – kalbėjo keramikos mokytoja Nerutė Čiukšienė, kuri ir pati rinkosi knygą.

Knygyne eksponuojami maždaug dvidešimties autorių, pirmų–trečių klasių mokinių, keramikos darbai. Jie labai spalvingi ir žaismingi. Tai mokslo metų rezultatas. Jauniausia autorė – šešiametė, vyriausia – vienuolikmetė. O Dailės skyriaus absolventų baigiamieji darbai tradiciškai bus pristatomi Pasvalio krašto muziejuje. Dabar ir mažieji kūrėjai turės savo viešąją erdvę.

Beje, ir knygyno direktorė Inga Krapavickienė, tuomet Balčiūnaitė, prieš keturiolika metų baigė Pasvalio muzikos mokyklos Dailės skyrių. Jos baigiamojo keramikos darbo vadovė buvo irgi Nerutė Čiukšienė. Šis didelis įspūdingas kūrinys iki šiol puošia Pasvalio muzikos mokyklos erdvę.

Dailė, muzika ir literatūra – puikus vienas kitą papildantis derinys. Per keramikos darbų parodos pristatymą knygyne grojo išilgine fleita Augustas Špokavičius ir saksofonu Kristupas Čeponas, abu mokytojo Jono Kepalo mokiniai.

Parodos autorius bei lankytojus pasveikino knygyno direktorė Inga Krapavickienė ir Pasvalio muzikos mokyklos vadovė Bronislava Mainonienė. Keramikos darbų paroda Pasvalio knygyne veiks iki gegužės pabaigos.

Asta BITINAITĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.