Kad į namus norėtųsi sugrįžti

Saločių seniūnijoje skurdžiai gyvenančios daugiavaikės šeimos namuose pakeisti visi langai, durys, suremontuotas mergaičių kambarys, virtuvė, tualetas ir vonia, pakeisti vamzdynai. Talkino seniūnijos darbininkai, pagelbėjo rėmėjai. Remonto darbai bus tęsiami ir toliau. Taip pat nupirkta baldų, virtuvės technikos. Šioje šeimoje vienas tėtis augina penkis vaikus.

Šeimai iš Pasvalio apylinkių seniūnijos nupirktas butas, kurį ji iki tol nuomavosi. Bet buto savininkas mirė, o paveldėtojai pasakė: „Arba pirkit, arba išsikraustykit“. Nupirkus butą, jame įrengtas tualetas, nes iki tol jo ten iš viso nebuvo, elektrinis vandens šildytuvas. Šeimoje auga keturi vaikai. Viena iš nepilnamečių dukrų, nors mokosi dar tik dešimtoje klasėje, jau ir pati augina kūdikį. Šiai jaunai mamytei nemokamai teikiama psichologo pagalba.

Kitai Pasvalio apylinkių seniūnijoje gyvenančiai šeimai nupirkta baldų, virtuvės technikos, indų. Šioje šeimoje vienas tėtis augina du vaikus, dar dvi jo atžalėlės auga pas globėjus. Ketinama suremontuoti ir namą, kuriame gyvena šeima, tačiau pirmiausia reikia sutvarkyti nuosavybės dokumentus.

Tris vaikus auginančios pasvalietės Dianos šeimai nupirkta skalbimo mašina, planuojama įrengti dušo kabiną.

Dviejų šeimų tėvams (iš Pasvalio miesto ir Pumpėnų seniūnijos) apmokėtos priklausomybių terapijos išlaidos (gydymasis nuo alkoholizmo).

Neseniai įsteigtam Saločių daugiafunkciam centrui padovanota baldų. Pumpėnų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupės patalpoms remontuoti nupirkta grindų laminato. Rėmėjai – Pumpėnų krašto ūkininkai.

Pirmieji veiklos metai

Čia išvardinti darbai – tai tik maža dalis to, ką per pirmuosius savo gyvavimo metus nuveikė visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio padalinio žmonės.

Padalinio vadovė Gražina Sakalauskienė ataskaitiniame susirinkime minėjo, jog praėjusių metų pradžioje įsikūręs „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio struktūrinis padalinys šiandien turi 27 narius.

– Pirmiausia norime pagelbėti toms šeimoms, kurios į gyvenimą stengiasi kabintis pačios, kuriose tėvai nesiekia gyventi vien tik iš pašalpų, o ieško darbo, užsiaugina bent daržovių. Deja, dažnai, pirmą kartą nuvažiavę aplankyti skurstančios šeimos, pamatome, jog motyvaciją grįžti į namus, kuriuose gyvenimo sąlygos nepavydėtinos, vaikai vargu ar gali turėti. Todėl stengiamės, kad gyvenimas ten bent kiek prašviesėtų ir pirmiausia investuojam į tų šeimų gerovę, – sakė Gražina Sakalauskienė.

Nuotraukoje: Gelbėkit vaikus“ Pasvalio padalinio vadovė Gražina Sakalauskienė (kairėje) ir pasvaliečių viešnios iš Vilniaus – lėšų paieškos projektų vadovė Živilė Gribauskaitė, organizacijos generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė ir padalinių plėtros vadovė, projektų koordinatorė Natalija Novakauskienė.

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-30 „Darbe“.

Vonios kambario atnaujinimo darbai gali būti tikras galvos skausmas, tačiau su Laikasnamams voniomis ir paprastu montavimu tai atliksite lengvai ir paprastai! 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.