Siekia atgaivinti vaikystės žaidimų vietą

Daugelis praeivių, nuo miesto centro link Lėvens pagrindinės mokyklos žingsniuojančių Kalno gatve, atkreipia dėmesį į apleistą krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelę dešinėje gatvės pusėje. Liūdnas jos vaizdas nuolat bado akis ir šioje bei aplinkinėse gatvėse gyvenantiems žmonėms. Nebeapsikentę Kalno, Topolių, Užupio, Naujosios, Kosmonautų, Statybininkų, Laisvės, Skvero, Vaškų, Geležinkeliečių gatvių gyventojai surašė kreipimąsi į rajono Savivaldybės bei Pasvalio miesto seniūnijos valdžią.

Jie priminė, jog ši aikštelė buvo įrengta daugiau kaip prieš keturiasdešimtį metų – 1974-aisiais. Čia pažaisti atbėgdavo ne tik išvardintų gatvių vaikai, bet ir kiti pasvaliečiai, Lėvens pagrindinės mokyklos mokiniai.

Savo kreipimesi gyventojai prašo sutvarkyti ir atgaivinti kadaise labai populiarią poilsio vietą ir įrengti aikštelę, tinkančią ne tik krepšinį mėgstantiems paaugliams ar jaunimui, bet ir mažiesiems pasvaliečiams – su sūpynėmis, karstynėmis, smėlio dėže.

– Juk tai unikali vieta žaidimų aikštelei – kitos tokios, kuri būtų įrengta paupyje, Pasvalio mieste, ko gero, nėra, – teigia vienas minėto kreipimosi iniciatorių pasvalietis Edgaras Daukša. – Vasarą, sušilus po smagių žaidimų, prakaitą smagu būtų nusiplauti panirus į Lėvens upės maudyklos vandenį. Deja, šiandien aikštelėje žaisti pavojinga – jos asfaltas duobėtas, nuo senumo sutrūkinėjęs, pro plyšius lenda žolė. Užkliuvęs už kupsto ar duobės gali pargriūti, išsinarinti koją. Man pačiam dabar trisdešimt, bet daugelį savo vaikystės ir paauglystės dienų praleidau šioje aikštelėje. Per pėsčiųjų tiltą atbėgdavo vaikai net iš Gėlių, Biržų gatvių. Žaisdavome ne tik krepšinį – sugalvodavom daug kitų įvairių pramogų. Mažesni vaikai ateidavo kartu su tėveliais.

Baigęs mokslus, pabandęs laimės ieškoti užsienyje, Edgaras prieš ketverius metus grįžo į savo tėvų namus Pasvalyje. Jo šeimoje auga dvi atžalėlės – penkerių metų dukrelė Austėja ir vienerių metukų sūnus Dominykas.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.