Tetirvinuose – Bibliotekų metams skirtas renginys

– Atsižvelgdamas į mažėjantį knygų perkamumą ir skaitymą bei įvertindamas, kad bibliotekų atgaivinimas, jų fondų papildymas, susitikimų su rašytojais, kūrybos vakarų, knygų aptarimų, jaunųjų rašytojų skatinimo renginių organizavimas turėtų didžiulę reikšmę visuomenei tobulėti ir dvasingumui bei kultūrai ugdyti, Seimas nutarė 2016-uosius paskelbti Bibliotekų metais. Lietuvoje vienam gyventojui knygoms pirkti skiriami maždaug 69 eurocentai. Tuo tarpu knyga vidutiniškai kainuoja apie devynis eurus, – renginio pradžioje kalbėjo Tetirvinų bibliotekininkė Dalia Balčiūnienė.

Ji priminė, kad biblioteka – vartai į ateitį. Ypač kaime. Anksčiau daugiau buvo knygos, laikraščiai, žurnalai. Šiandien bibliotekos modernėja, jos kompiuterizuotos.

– Ir Tetirvinų bibliotekoje galima atsispausdinti, atsišviesti įvairius dokumentus, nemokamai naudotis kompiuteriais. Tokios paslaugos teikiamos dėl žmonių patogumo. Gauname ir naujų knygų. Biblioteka taip pat prisideda prie bendruomenės, mokyklos organizuojamų renginių, bet viską norime susieti su knyga, – pripažino bibliotekininkė Dalia Balčiūnienė.

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-21 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.