Pianistė ir saksofonininkas – respublikinių konkursų laimėtojai

Pasvalio muzikos mokyklos ketvirtokė, krinčinietė Gabrielė Kavaliauskaitė (mokytoja Lolita Trepekūnienė) respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse „Nuo baroko iki romantizmo“ tapo diplomante.

Nuo 2007 metų konkursas rengiamas Naujosios Vilnios muzikos mokykloje. Dalyvavo apie septyniasdešimt pianistų, daugiausia iš Vilniaus, iš M. K. Čiurlionio menų mokyklos, bei kelių rajonų – Kupiškio, Pasvalio, Zarasų, Utenos.

Gabrielės grupėje grojo 28 jaunieji pianistai.

– Be registracijos ir programėlės, svarbiausia – be repeticijos prieš konkursą, taigi be instrumento pačiupinėjimo, todėl mes dar labiau džiaugiamės savo pagrojimu ir diplomantės vardu, – neslėpė pasididžiavimo savo mokinės pasiekimu mokytoja Lolita Trepekūnienė.

Konkurse „Nuo baroko iki romantizmo“ Gabrielė Kavaliauskaitė atliko du kūrinius – V. A. Mocarto sonatą ir C. Galos noktiurną.

Ji jau daug dalyvavusi konkursuose ir pelniusi apdovanojimų. Dabar balandžio 29-ąją Šiauliuose respublikiniame konkurse „Saulėtos gaidos“ Gabrielė atliks irgi du kūrinius. Anksčiau šiame konkurse ji yra tapusi antros vietos laureate.

Ne mažiau aktyviai konkursuose dalyvauja Pasvalio muzikos mokyklos saksofonininkas, vaškietis Gajus Garalevičius, mokytojo Jono Kepalo mokinys. Jis mokosi septintus metus ir jau ketvirtą kartą dalyvavo Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų pučiamaisiais ir mušamaisiais muzikos instrumentais konkurse, kuris vyko Kaune.

Šiame konkurse Gajus laimėjo laureato diplomą – trečią vietą.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.