Pasvalio kultūros centrą sudrebins jubiliejiniai „Nauji veidai“

„Nors festivalio „Nauji veidai“ muzikinė paletė ir buvo gana įvairi, šio rašinio autoriui trūko Roko. O jo nėra todėl, kad rokas yra tikra muzika ir ją groti – sunku“, – tokiais pirmųjų „Naujų veidų“ įspūdžiais prieš dvidešimt metų „Darbe“ dalinosi rašytojas Kęstutis Zubka. Tame pačiame laikraščio numeryje Vido Dulkės fotografijose įamžinti ir pirmieji festivalio laureatai – perspektyviausiai dainininkei skirtas prizas atiteko tuometės Pasvalio antrosios vidurinės mokyklos (dabar – Lėvens pagrindinė mokykla) moksleivei Ievai Kaminskaitei, atlikusiai Vytauto Kernagio ir Viačeslavo Ganelino dainas. Analogišką prizą pelnė panevėžiečių grupė „Bohema“. Vertinimo komisijos ir žiūrovų prizą – vakarienę kavinėje „Lukas“ nuskynė tris savo kūrybos dainas padainavusi pasvalietė Elena Vorobjova. Į pirmųjų „Naujų veidų“ dalyvių gretas taip pat pateko jauniausioji konkurso dalyvė – penkiolikmetė joniškėlietė Inga Rimkevičiūtė, pasvalietė Edita Klovaitė, Vijos ir Arūno duetas iš Narteikių, reperiai Dainius, Dalius ir Remigijus iš 2-osios vidurinės mokyklos bei, anot K. Zubkos, romantišką popsą grojusi grupė „Dinastija“ iš Vaškų.

Taigi Jurės (Juris Baliūnas) sumanytas projektas netapo vienadieniu drugeliu ir po dviejų savaičių – balandžio 29–30 dienomis – Pasvalio kultūros centre nugriaudės, jubiliejinis jau dvidešimtasis jaunimo muzikos festivalis „Nauji veidai“. Jis bus išskirtinis ne vien todėl, kad jubiliejinis ir tęsis dvi dienas. Šiemet „Naujus veidus“ pirmą kartą finansiškai remia Lietuvos kultūros taryba, tad dvi festivalio dienos žada būti įspūdingos. Apie jas ir apie tai, kaip gimė „Naujų veidų“ idėja, šią savaitę kalbėjomės su redakcijoje apsilankiusiu festivalio sumanytoju ir įkvėpėju Jure.

Vido DULKĖS nuotraukoje: „Naujų veidų“ dalyviams Jurė atsidėkoja savo paveikslais. Dešinėje – nuolatinis vertinimo komisijos narys, roko grupės „Laiptai“ lyderis Henrikas Balčiūnas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.