Iš tarptautinio festivalio choras parsivežė ne vieną diplomą

Balandžio 7–8 dienomis Kaune surengtas antrasis tarptautinis Juozo Naujalio chorų festivalis-konkursas. Jame sėkmingai pasirodė šio prestižinio renginio debiutantas – Rimvydo Mitkaus vadovaujamas Pasvalio mišrus choras „Canticum Novum“. Penktadienį Juozo Naujalio gimnazijos koncertų salėje vykusiame pirmajame festivalio-konkurso ture „Canticum Novum“ pelnė sidabro diplomą ir pateko į kitą etapą. Jį įveikę chorai šeštadienį rinkosi į Vytauto Didžiojo universiteto Didžiąją aulą Grand Prix ir kitų prizų dalyboms. Ir šiame etape tarptautinės vertinimo komisijos verdiktas pasvaliečiams buvo palankus. „Canticum Novum“ gavo sidabro diplomą, o Rimvydas Mitkus pripažintas geriausiu dirigentu. Šeštadienio vakare festivaliokonkurso uždarymo koncertas vyko Raudondvario bažnyčioje.

Antrajame tarptautiniame Juozo Naujalio chorų festivalyje-konkurse pareiškė norą dalyvauti per dešimt chorų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Vertinimo komisiją sudarė chorų muzikos ekspertai iš Maltos, Latvijos ir Lietuvos – pirmininkas John Galea ir nariai Janis Ozols bei Rolandas Daugėla. Chorai galėjo rinktis vieną iš dviejų konkurso dalyvių kategorijų – su privalomu Juozo Naujalio kūriniu ir be privalomo kompozitoriaus kūrinio. Mūsų choras pasirinko pirmąją dalyvių grupę. Penktadienį kiekvieno choro pasirodymui gimnazijos salėje skirta iki 15 minučių, o šeštadienį universiteto Didžiojoje auloje chorai atliko po du kūrinius.

Renatos Nevulytės nuotraukoje: Choro vadovui Rimvydui Mitkui geriausio dirigento prizą įteikė vertinimo komisijos pirmininkas John Galea iš Maltos (antras iš kairės) ir nariai Janis Ozols (dešinėje) bei Rolandas Daugėla.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-16 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.