Pasigedo atsakomybės už prastai atliktus darbus

Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų Pasvalio rajonui šiemet yra skirta 870 tūkst. eurų. Kelių ir gatvių, kuriems labiausiai reikia remonto, sąrašas, kaip kasmet, buvo sudarytas atsižvelgiant į seniūnų ir seniūnaičių pasiūlymus.

Seniūnijos atrinko prasčiausius kelius

Pastarajame savo posėdyje Savivaldybės taryba pakeitė kai kurias „Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų, skirtų Savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti ir prižiūrėti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo tvarkos aprašo“ nuostatas. Dabar čia detaliau reglamentuotas Programos lėšų paskirstymas, seniūnų atsakomybė už efektyvų šių lėšų panaudojimą seniūnijose, pasirašant atliktų darbų ir suteiktų paslaugų aktus. Taip pat aiškiau nustatyti prioritetai, pagal kuriuos pirmiausia bus remontuojami prasčiausios būklės keliai ir gatvės, įrengiamos būtiniausios eismo saugumą užtikrinančios priemonės.

Minėtame tvarkos apraše yra numatyta, jog ne mažiau kaip 50 proc. Savivaldybei skirtų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų turi būti panaudota kapitalo investicijoms, ne mažiau kaip 5 proc. – saugaus eismo priemonėms įgyvendinti. Likusi pinigų suma yra naudojama vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūros bei paprastojo remonto darbams.

Pasvalio miestui skirta 300 tūkst. eurų. Už šias lėšas bus taisomos asfalto išdaužos miesto gatvėse, kapitaliai remontuojami Stoties, Panevėžio, Joniškėlio, Melioratorių gatvių šaligatviai, įrengtas pėsčiųjų perėjų apšvietimas Panevėžio gatvėje prie Smegduobių parko. Taip pat numatyta suremontuoti įvažiavimo į Taikos gatvės namų Nr. 11 ir Nr. 13 kiemus viršutinį dangos sluoksnį, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę prie Gėlių gatvės Nr. 3A ir Nr. 5B daugiabučių namų, tiesti Kalno gatvės tęsinį.

Daujėnų seniūnijoje ketinama remontuoti kelius Daujėnai – Galiniai – Porijai, Barklainiai – Vaidagynė, privažiuojamuosius kelius į Trako mišką ir į Girsūdų gamybinius kompleksus, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę prie Girsūdų bendruomenės namų. Minėtiems darbams seniūnija gavo per 25 tūkst. eurų.

Joniškėlio apylinkių seniūnija už jai skirtus 51 tūkst. eurų planuoja kapitaliai suremontuoti Meškalaukio kaimo Joniškėlio ir Vėjų gatvių viršutinę dangą, atlikti paprastą Meškalaukio kaimo Krašto, Švobiškio kaimo Kazimiero Paltaroko, Mūšos gatvių remontą, Katkūnų kaimo Tuopų, Nakiškėlių kaimo Liepų gatvių, kelio Joniškėlis – Gustoniai dulkėjimo mažinimo darbus.

Krinčino seniūnija už jai skirtus beveik 30 tūkst. eurų kapitaliai remontuos Kraštų kaimo Gamyklos gatvės viršutinę dangą, užtaisys asfaltuotų seniūnijos gatvių duobes.

Mažiausia lėšų suma teko Namišių seniūnijai – 14,7 tūkst. eurų. Už juos bus remontuojami kelias Namišiai – Velžiai – Manikūnai, kelias pro Manikūnų kapines į Namišių – Manikūnų aplinkkelį, lopomos asfaltuotų gatvių išdaužos.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-14„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Laba diena.Reiktų sutvarkyti įvažiavimą ne tik į Taikos 11 ir 13, bet ir į Taikos 15 kiemą. Ten tokios pat duobės,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.