Smegduobė atsivėrė netikėtoje vietoje

Be pavadinimo

Regis melagių dieną pokštauja ne tik žmonės, tačiau ir gamta. Pasvaliečių nenustebinsi žinia apie atsivėrusią smegduobę. Tačiau tokio vaizdo, kokį išvydo šį rytą Nepriklausomybės gatve einantys žmonės, miestas neregėjo seniai.

„Einant į darbą dėmesį patraukė garsus šniokštimas, sklindantis nuo upės pusės. Iš pradžių pagalvojau, kad tai bėga vanduo nuo Svalios užtvankėlės, esančios greta santakos su Lėveniu, tačiau garsas labiau priminė ne šniokštimą, o riaumojimą. Patraukiau prie paminklo, skirto Pasvalio 500 metų jubiliejui ir nustėrau – Svalios ir Lėvens santakoje žiojėjo praraja, į kurią kriokdamas krito vanduo,“ – pasakojo į redakciją paskambinusi Pasvalyje, Žaliojoje gatvėje gyvenanti Rima Pučkienė.

Šalia neįprastos smegduobės netruko susirinkti smalsuolių minia.

Pakalbintas Savivaldybės ekologas „Darbui“ sakė, jog smegduobių atsivėrimas vidurį vandens telkinių – retas, tačiau pasitaikantis gamtos reiškinys. Dauguma senesnių pasvaliečių pamena, kaip sovietmečiu per naktį „išgaravo“ šalia „Šilo“ restorano esantis ežerėlis. Anuomet vandens telkinį taip pat „pasiglemžė“ smegduobė.

Šiuo metu šalia smegduobės budi ugniagesiai ir Savivaldybės atstovai. Laukiama iš sostinės atvykstančių geologų, kurie atlikę tyrimus, duos rekomendacijas, kaip elgtis su nauja „bedugne“.

Daugiau informacijos ieškokite rytojaus „Darbe“.

12899498_1157041604306165_1264634967_o-001

Nuoširdžiai dėkojame Remigijui Drevinskui už operatyviai atsiųstą nuotrauką.

Jei turite nuotraukų iš įvykio vietos kviečiame pasidalinti su mūsų laikraščio skaitytojais. Redakcijos el. paštas pasvaliodarbas@gmail.com

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.