Kavinėje išsiskleidusias „šukuosenas“ lydėjo populiarios dainos

Priešvelykinę savaitę brolių Želvių kavinė „Arka“ lankytojus pasitiko pasikeitusiomis interjero detalėmis. Saločiuose gyvenančio dailininko, mokytojo Balio Tuskėno kūrybos darbus pakeitė pasvaliečio Jurio Baliūno (Jurės) paveikslai. Parodos autorius, roko grupės „Laiptai“ lyderis Jurė pasistengė iš karto nušauti du zuikius – kovo 18-osios vakare kavinės lankytojams ne tik pristatė savo kūrybos darbus, bet ir kartu su bičiuliais surengė nedidelį koncertą.

Kūrybingasis pasvalietis prieš pristatydamas paveikslus, apgailestavo, kad į renginį negalėjo atvykti, anot Jurės, didžiausias jo „kaltininkas“, vienas iš kavinės savininkų – Savivaldybės tarybos narys Rimas Želvys. Kalbėtojas pasidžiaugė, kad savininkai sutiko į kavinę ne tik „įsileisti“ kito dailininko parodą, bet ir suteikė galimybę parodyti savo kūrybinius sugebėjimus muzikantams bei dainininkams. Jurės nuomone, reikėtų „Arkoje“ parodas keisti periodiškai, tarkim, ne rečiau kaip kas ketvirtį. „Menas turi eiti prie žmonių“, – aiškino Jurė. O koncertiniai vakarai kavinėje „Arka“ jau senokai ne naujiena. Jurė prisiminė čia surengtus garsaus bliuzo muzikanto Aleksandro Belkino, taip pat iš sostinės atvykusių bardų koncertus.

Jurės tapybos darbų spektras labai platus – nuo natiurmortų iki „šukuosenų“. Pastarąja tema jis susidomėjo maždaug prieš dvejus metus. Dalį „šukuosenų“ Jurė jau eksponavo prieš metus Pasvalio krašto muziejuje surengtoje jubiliejinėje parodoje. „Arką“ papuošė aštuoni jo paveikslai – anksčiau tapyti „Šlovė“, „Žynys“, „Prasmė“, „Esmėje“, „Drugeliai“ ir iš naujosios „šukuosenų“ serijos – „Sapnų šukuosena“, „Šventinė šukuosena“ ir „Sapnų karalienė“. Parodos autorius priminė, kad dauguma paveikslų sukaupta jo namuose Panevėžio g. 50. „Kultūros namuose dirbu jau dvidešimt penkerius metus. Tačiau studiją nuolat užlieja ir kibirais tenka vandenį nešti. Taigi pati gamta mane iš ten varo, kad galų gale pradėčiau nuolat paišyti. Tad kviečiu įsigyti mano tapybos darbų. Manau, kad kiekvieno pasvaliečio namuose turi kabėti Jurės paveikslas ir Vido Dulkės meninė fotografija“, – šypsodamasis aiškino Jurė.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Trys gitaristai (iš kairės) Valdemaras Rodžius, Vytautas Stragis ir Juris Baliūnas „Arkoje“ koncertavo pirmą kartą.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-26 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.