Didžiojoje Pasvalio scenoje – mažieji rajono artistai

Pasvalio kultūros centro salė kupina vaikiško džiaugsmo, sumišusio su sceniniu jauduliu. Dažnam mažajam artistui pirmą kartą teko vaidinti didžiojoje scenoje.Penktadienį vyko tradicinė rajono ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo grupių šventė „Teatro uždangą praskleidus“.

– Teatras yra bendravimas. Per teatrą galima pažinti ir atskleisti žmogaus prigimtį bei suprasti save, – kalbėjo renginio vedėja, Pumpėnų gimnazijos trečiokė Gabija Jareckaitė.

Beje, puiki dainininkė, po kiekvieno vaidinimo žiūrovams dovanojusi dainą:

– Ne taip jau seniai aš pati lankiau darželį, o dabar paklausykite, kaip man ten sekėsi. Daina vadinasi „Kad jį šunys tą darželį“.

Vis dėlto Gabija prisipažino, jog darželyje smagiausia būdavo klausytis pasakų. Pasvalio scenoje Narteikių darželio-mokyklos „Linelis“ priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai parodė Elenos Tolvaišienės muzikinę pasaką „Bulvelė“. Mažuosius artistus scenai parengė auklėtoja Aušra Strigūnienė ir muzikos mokytojas Svajūnas Stačkūnas.

– Darželyje turėjau labai daug draugų. Jie buvo įvairūs – mažesni ir didesni, linksmi ir nelabai. Bet mums visiems be galo patiko daina „Žiogas ir sraigė“, – Gabija atliko dar vieną nuotaikingą dainelę.

O po jos – labai gražus ir estetiškas vaidinimas populiarių pasakų motyvais „Pelytės draugai“. Vaidino Pasvalio darželio-mokyklos „Liepaitė“ vaikai. Šie mažieji artistai buvo be galo laisvi, linksmi ir kupini humoro. Juos parengė priešmokyklinio ugdymo pedagogė Stasė Bagdonienė ir meninio ugdymo mokytoja Auksuolė Baliūnienė.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Muzikinį vaizdelį „Miške“ pastatė Pasvalio lopšelio-darželio „Žilvitis“ priešmokyklinio ugdymo grupė.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-24 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.