Aiva Vaitiekūnaitė: „Mums suteikta galimybė keisti Lietuvą“

„Mane stebina jos vidinė kultūra: paprastumas, mandagumas, tolerancija. Ji niekada nesipuikuoja, visada pasiruošusi padėti. Muzikantė, skaitovė, renginių vedėja ir klasės siela“.

Tai eilutės iš Vaškų gimnazijos mokytojos Ritos Čypienės laiško, kuriame ji siūlo Aivą Vaitiekūnaitę, tos pačios mokyklos devintokę, nominuoti „deimančiuku“.

Nors ceremonija baigėsi ir mūsų skaitytojų balsai lėmė „Metų moksleivio“ titulą pasvaliečiams broliams Dulevičiams, tikiu, jog vaškietė labai nenusiminė. Juk tai žmogus, kuris tiesiog pulsuoja optimizmu.

Gyvenimo būdas užšifruotas vardo reikšmėje

Aiva Vaitiekūnaitė – vaškietė. Mama Jurgita – Vaškų gimnazijoje moko istoriją (ji ir pavaduotoja ugdymui), o tėtis Arvydas – geografiją. Vyresnioji sesuo Ineta Kaune, Vytauto Didžiojo universitete studijuoja marketingą. Ją mūsų skaitytojai tikriausiai labiau pažįsta, kaip Snieguolę iš Gintaro Kutkausko teatro spektaklio „Protuko pasaka“.

Aivos vizitas redakcijoje prilygo gaivaus, pavasarinio vėjo gūsiui. Nuolat besišypsanti ir išraiškingomis akimis į pasaulį žvelgianti mergina, tarsi žirnius bėrė žodžius.

– Dainuoju, groju, vaidinu, sportuoju…

Tik spėk klausytis! Atrodo, jog mūsų pašnekovė buvo pasiryžusi visą savo gyvenimą išpyškinti per 30 sekundžių. Ir jei, neduok Dieve, nesuspės – atsitiks kažkas labai baisaus. Ak, jau tas jaunatviškas maksimalizmas!..

Toje nesibaigiančioje tiradoje buvo visko: džiaugsmų ir nusivylimų, pasididžiavimo ir smagaus juoko. Neišgirdau tik vieno – to, kas gatvės žargonu vadinama „pasikėlimu“. Gimnazistė iš tiesų nuoširdžiai džiaugiasi ir mėgaujasi savo gyvenimu bei įvairiausiomis veiklomis.

Tokiais atvejais įprasta klausti, kaip įmanoma viską suspėti. Tačiau atsakymas, ko gero, užšifruotas ne tik merginos genuose, bet ir vardo reikšmėje, juk Aiva, išvertus iš hebrajų kalbos, reiškia „gyvybinga“.

Scenos žmogus

Pirmą kartą ant scenos Aiva užlipo būdama gal penktokė. Drąsią mergaitę vaidinti kalėdiniame spektaklyje pakvietė dramos studijos vadovė Birutė Ladygienė. Nuo septintos klasės ji – nuolatinė būrelio aktorė.

Būdama ketvirtokė mergina pradėjo lankyti muzikos mokyklą. Mokėsi groti pianinu, o dabar perpranta chorinio dainavimo paslaptis.

Praeitais metais Vaškuose, jaunimo skverelyje vyko renginys „Nemiga nakty“, kurį vedė ir jame dainavo Aiva. Tai buvo merginos, kaip solo atlikėjos, debiutas.

– Patinka būti scenoje. Įvairūs personažai nukelia tave į visiškai kitą pasaulį. Įsijaučiu į savo vaidmenį, tuo gyvenu. O kai dainuoju – jaučiu žodžius… Man patinka visa tai išgyventi ir tuos jausmus perteikti žiūrovams.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

3 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.