Tikrintojų bus daugiau

Pernai Lietuvoje afrikinis kiaulių maro užkratas nustatytas 132 šernams ir 13 kiaulių. Nuo šių metų pradžios jau užregistruoti 38 afrikinio kiaulių maro atvejai. Taigi klastinga liga niekur nesitraukia ir plinta dar greičiau nei prieš metus.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius vasario 12 d. išleido sprendimą „Dėl informacijos apie afrikinį kiaulių marą sklaidos“, kuriuo įpareigojo savivaldybių administracijas organizuoti informacijos apie kiauilų marą sklaidą mažų kiaulių ūkių savininkams.

Kaip aiškino Pasvalio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Vygaudas Bružas, mažus kiaulių ūkius aplankys seniūnų paskirti darbuotojai. „Apžiūrėję ūkį, jie užpildys klausimyną, kuriame atsispindės pagrindiniai biosaugos reikalavimai: ar kiaulių laikymo patalpa arba visas ūkis aptverti, ar yra vartai, ar teritorija tvarkoma, ar įeinant į kiaulių laikymo patalpas persirengiama ir persiaunama darbiniais rūbais bei darbine avalyne, ar prie įėjimo yra dezomatas su dezinfekciniu preparatu. Vienas užpildyto klausimyno egzempliorius liks ūkio savininkui. Todėl jis žinos, kokius darbus dar reikia atlikti norint auginti kiaules. Ūkius tikrinsiantys seniūnijų darbuoojai ataskaitas apie ūkio atitiktį biosaugos reikalavimams teiks mūsų tarnybai“, – sakė V. Bružas.

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-08 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.