Pasvalyje susibūrė tautinis jaunimas

Vasario pradžioje Pasvalio muzikos klube ,,Mūša“ įvyko bendras Lietuvių tautininkų sąjungos bei Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos renginys, kuriame buvo įkurtas LTJS Pasvalio skyrius.

Vakaro dalyvius sveikino atvykę svečiai – tautininkas Donatas Golubevas iš Panevėžio, Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Mindaugas Sidaravičius iš Vilniaus ir Lietuvių tautininkų sąjungos naujai išrinktas pirmininkas Lietuvos nepriklausomybės akto signataras dr. Audrius Rudys.

Į vakaronę susirinkusius dalyvius pasveikino Lietuvių tautininkų sąjungos Pasvalio skyriaus pirmininkas Gintaras Šležas.

Donatas Golubevas vakaro svečiams pristatė trumpametražinį filmą „Mes stiprūs, Lietuva!“, kuriame, pasitelkiant kompiuterinės animacijos technologijas, per 15 minučių yra papasakojama visa mūsų valstybės istorija: nuo pat jos pirmo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 1009 metais iki 1990 m. kovo 11-osios. Ši trimatė vaizdo projekcija buvo pirmą kartą parodyta per praeitų metų liepos 6-ąją – Lietuvos valstybės dieną, ant neseniai visuomenei atidarytų Vilniaus Valdovų rūmų vidinio kiemo sienos. Po peržiūros buvo surengtas trumpas filmo aptarimas.

Tautininkas Donatas Golubevas papasakojo apie savo kelią iki tautiškumo atradimo, pasidalino įžvalgomis apie tai, kas vyksta Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje. Kaip renginio metu sakė svečias, tikrąjį tautiškumą ir jo prasmę jis pajuto ne kur nors kitur, bet bedirbdamas Jungtinės Karalystės sostinėje Londone. Būtent svečioje šalyje gyvenant ir gimė stiprus suvokimas, kad Lietuva – vieninteliai lietuvių namai šioje žemėje, kuriuose galima gyventi visavertį gyvenimą bei ugdyti savo vaikus tikrais lietuvaičiais.

Algimantas STALILIONIS

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-01 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

3 Comments

  1. Svastika, Hitleris be usu, dailininkas nerandantis savo pasaukimo, dede su kostiumu is po vakar garuojantis 🙂 odine mergaite is Penkiasdesimt pilku atspalviu.. ir berniuku del vaizdo. Dideliu kontrastu partija 🙂

    1. Ne kontrastų partijų, o jaunimo judėjimas. LTJS nėra LTS. Tokie „žinovai“ labiau nepasidomi šiuo judėjimu, ir pradeda rašyti nevykusius juokelius, nes nieko daugiau negali…

  2. Jaunimo judėjimas? O kur jūs judat jei ne paslaptis? a supratau, jūs judat jaunimo klube „Mūša”, O čia susirinko patys jauniausi? O jau galit kažką daugiau? kažkaip nematyti veidai. Bet turbut jau labai daug nusipelnėt Pasvaliui ir Lietuvai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.