Senjorai – neramios sielos žmonės

„Jums išdalinau savo džiaugsmą ir nerimą, mintis, lūkesčius, svajones, sumanymus, viltis“, – perfrazuotos populiarios dainos gaida savo nuotaikingą ir emocingą pasisakymą Pasvalio krašto „Bočių“ bendrijos ataskaitiniame-rinkiminiame susirinkime baigė šios bendrijos pirmininkas Stasys Tribuišis. Tačiau senjorai nusprendė, jog energijos kupinas jų vadovas „išdalino“ dar ne viską, kad dar turi pakankamai „parako“ bei entuziazmo, ir bendrijos pirmininku jį perrinko trečiai trejų metų kadencijai.

Šiandien Pasvalio rajono „Bočių“ bendrijai priklauso 390 narių. Kasmet ateina naujų žmonių, deja, kai kurie išeina Amžinybėn. Jų atminimą senjorai pagerbė Tylos minute.

Vardindamas per trejų metų ataskaitinį laikotarpį nuveiktus darbus, Stasys Tribuišis ilgiausiai kalbėjo apie visų mėgstamas keliones. Pasirodo, Pasvalio bočiai keliauja ne tik autobusais, bet ir traukiniais, laivais.

Aplankyta Baltarusija – Lydos pilis, Naugardukas, Myras, Nesvyžius. Bočiai turėjo galimybę pajausti tomis dienomis Minske vykusio pasaulio ledo ritulio čempionato nuotaikas. Senjorai kasmet važiuoja ilsėtis į Latvijos pajūrio kurortą Ventspilį, Šventąją. Grįždami aplanko vis kitą gražų Lietuvos kampelį. Pabuvojo Mosėdyje, Naisiuose, Kretingoje. Pastarosios viešnagės kulminacija: trijų „Bočių“ bendrijų – Pasvalio, Telšių ir Kretingos – susitikimas. Čia pat buvo surengta improvizuota koncertinė programa, skambėjo dainos, eilės, už kurias Pasvalio „Bočių“ literatai sulaukė itin daug komplimentų.

Tradicinėmis tapo išvykos į Šiluvos atlaidus. Surengtos ekskursijos į Varėną, Trakus, Šiaulius, aplankyti kone visi šio miesto muziejai, tarp jų – ir neseniai atidarytas šokolado muziejus. Kleboniškyje visus sužavėjo keliolika hektarų užimantis kaimo buities muziejus po atviru dangumi. Nuvažiavę sostinėn, bočiai užsuko į Seimo rūmus, domėjosi kaip dirba mūsų parlamentarai.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-02-23„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.