Valakėliuose – tradicinių šokių naktis „Šokame Nepriklausomybę“

Vasario 15-osios, pirmadienio, vakare, 19 valandą, Valakėlių kultūros namuose prasidės naktišokiai „Šokame Nepriklausomybę“. Į tradicinių šokių naktį laukiama atvykstančių muzikantų ir gausaus būrio šokėjų iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Kupiškio, Biržų, Panevėžio, taip pat kaimynų latvių iš Rygos, tikimasi svečių iš Lenkijos, Gruzijos.

– Seniai svajojome apie naktišokius. Kai jau turime gražius kultūros namus, kodėl visiems kartu linksmai nesutikus Vasario 16-osios. Taigi taip jau antrus metus Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėsime šokdami. Be to, garbingai išskleisime Lietuvos trispalvę vėliavą! – kviečia į smagią šventę Valakėliuose Lina Bartašienė.

Beje, pernai naktišokius „Šokame Nepriklausomybę“ pastebėjo ir įvertino Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Už idėjos originalumą, gebėjimą sutelkti žmones, istorinės atminties išsaugojimą, tradicijų ir meilės Lietuvai puoselėjimą Prezidentė apdovanojo šią originalią iniciatyvą ir jos autoriams, Linos ir Alberto Bartašių šeimai, įteikė vėliavą.

Praėjusiais metais naktišokiuose, kurie tęsėsi nuo vasario 15-osios 18 valandos iki vasarios 16-osios 15 valandos, taigi kone parą, dalyvavo apie pustrečio šimto muzikantų bei šokėjų iš Lietuvos, Latvijos ir net Meksikos. Taip, taip, Valakėliuose šoko ir meksikietis, kuris mūsų šalyje, berods, mokosi.

Naktišokių organizatoriai registruoja, kas ir iš kur atvyksta, tiesiog dėl įdomumo. Tad ir šiemet tikisi dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Lenkijos, Gruzijos, tikisi daugiau netikėtų svečių. Žinoma, kitur vasario 16-oji – darbo diena, dirbs ir broliukai latviai. Vis dėlto entuziastai randa būdų ištrūkti…

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-02-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.