Po įspūdingų pergalių – atokvėpis tėviškėje

Dvi intensyvios treniruotės po dvi valandas kiekviena kasdien: iš ryto boksas, vakarop – fizinis pasirengimas. Šeštadieniais – krosas kalnuotomis vietovėmis: kaskart po šešis–septynis kilometrus, o toks atstumas prilygsta dvylikai kilometrų lygumomis. Ir tik sekmadienis – poilsio diena.

Tokiu ritmu gyvena prieš penkis mėnesius į Jungtines Amerikos Valstijas, ne vieną pasaulio čempioną išugdžiusion Roberto Garcia bokso akademijon išvykęs pasvalietis, profesionalus boksininkas Virgilijus Stapulionis. Bet kalbinome jį jau vėl Pasvalyje: po vasario pradžioje už Atlanto pasiektos antros įspūdingos pergalės Virgilijus tiesiai iš Toronto (Kanada), kur vyko bokso kovos, trims savaitėms grįžo gimtinėn – trumpų atostogų.

Dalindamasis pirmaisiais savo įspūdžiais iš JAV, mūsų pašnekovas minėjo, jog jį pakvietusi Roberto Garcia bokso akademija įsikūrusi Kalifornijos valstijoje, Oksnardo mieste, apie 100 km nuo Los Andželo.

– Neįprasta, bet malonu, jog ten visą laiką šilta. Visai netoli – Ramiojo vandenyno pakrantė, į kurios paplūdimį laisvo laiko valandėlėmis einame maudytis. Mūsų gyvenimo sąlygomis rūpinasi iš Lietuvos kilęs garsus bokso vadybininkas Egis Klimas. Jis pats į Ameriką išvyko prieš dvidešimtį metų. Kartu su dar dviem boksininkais – iš Rusijos ir Kazachstano – bei meksikiečiu treneriu apsigyvenome atskirame name. Grįžus atgal į Oksnardą, manęs jau lauks ir automobilis „Toyota“.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-02-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Smagu skaityt, kad pasvaliečiams ir užjūriuose sekasi! Nekenkia prisimint, kad lietuviai – ne tik krepšinio sekta… Čia gyveno ir sportavo šocikai, čepuliai, tamuliai (!). Ir daug kitų kietų vyrų! Pirmąjį olimpinį auksą Lietuvon atvežė boksininkas!! (nesiguglinkim: Danas Pozniakas jo pavardė, dar ir brolį Jaroslavą anas turėjo, kataras irgi mokėjo ringe „užvažiuot“). Belieka Virgilijui Stapulioniui palinkėt gerų džekų, aperkotų, chukų beigi krosų ir minkšto ringo „padlago“, jei, neduokdie, kartais tektų ir parklupti!.. O poilsiui – eiklios, laukiančios ir išsiilgusios šeimininko „Toyotos“, kuriai Kalifornijos keliuose nepalyginamai jaukiau nei kokioje Via Baltica ties Talačkoniais…
    Džiugu, kad jaunas, gabus ir talentingas sportininkas dar surado laiko ir politinei veiklai. Juk buvo mūsuose tokie laikai, kai jaunuomenė stodavo į „šlovingąsias“ VLKJS (LLKJS) „eiles“, nešiodavo raudoną ženkliuką atlapan įsisegusi, kartais su ganėtinai mįslingu užrašu „leninskij začiot“… O šiandien, prašom, ta jaunuomenė ereliais lakioja, gulbėm (su mistraliais) plaukioja, retsykiais net gegutėm užkūkuoja… Jei jau jaunasis sportininkas jaučia konservatorišką pulsuojančią energiją bicepsuose ir krikščioniškus jausmus dūšioje – kodėl gi ne, galima ir partijon…
    Nekvestionuoju Seimo nario A. Matulo (žr. visą T. Giedrytės tekstą „Darbe“) nuomonės, kad „būdamas toli nuo gimtinės garsina Pasvalio ir Lietuvos vardą“ (gražių pavyzdžių žinom ir daugiau: tarkim, TS – LKD pirmininkas Landsbergis Gabrielius /anūkas pagal menotyrininko V. Landsbergio liniją, nepainioti su „V. V.“!/ reziduoja Briuselyje ir it koks Uljanovas iš Suomijos siunčia bendraminčių partijai vertingus nurodymus, tskant, irgi garsina Lietuvos vardą…).
    T. Giedrytės teksto pačioje pabaigoje yra atspausdinta grupinė nuotrauka „su savo bendraminčiais“ iš Virgilijaus Stapulionio asmeninio albumo. Nuotrauka – beveik panoraminė (ir „programinė“), daug veidų nupaveiksluota. Tik viena detalė nelabai žiūrisi: kažkoks vyras „kabina“ dešinę daug žadančio sportininko ranką! C l i n c h beveik, taip ir norisi, kad r e f e r e e – asmeninis fotografas griežtai sušūktų b r e a k, bo fotkė – tai istorinė, o čia, žėk, kai kurie nesusipratėliai gali ne taip suprasti… Pasitaisau: nuotrauka ir istorinė, ir reklaminė, ir pranašaujanti įdomias rinkimines 2016 – ųjų metų peripetijas…
    P. S. Baigsiu suvis nesportiškai – toks prancūzas Ž. Ž. Ruso rašė: „Papirkti liaudies neįmanoma, bet kartais pavyksta ją apgauti“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.