Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje – tradicinės karjeros dienos

utenos kolegija robotika

Sausio 22-ąją dieną Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos moksleiviai jau 7-ąjį kartą buvo sukviesti į karjeros dienas „Mokausi profesijos gyvai“. Kaip žinia, sprendimas dėl studijų pasirinkimo, racionalus karjeros planavimas ir su tuo susiję iššūkiai, yra aktualios problemos bene kiekvienam jaunuoliui, besiruošiančiam palikti mokyklinį suolą.

Šios karjeros dienos – pastanga, kuria siekiama atsakyti į aktualiausius su karjera susijusius klausimus, supažindinant moksleivius tiek su universitetų ir kolegijų siūlomomis studijų programomis ir profesinėmis perspektyvomis, tiek su buvusių gimnazistų sėkmingos karjeros istorijomis.

Renginį pradėjo gimnazijos Pagalbos skyriaus vedėja Jurgita Valuntonienė, pristačiusi ir padėkojusi atvykusiems svečiams bei kartu su gimnazijos direktoriumi Viktoru Rimša išdalijusi jiems padėkos raštus. Gimnazijos bendruomenės ir svečių pasveikinti atvyko Pasvalio savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas. Meninius pasirodymus publikai dovanojo gimnazijos gitaristų ir šokėjų kolektyvai.

Interaktyviai pristatyti savo aukštojo mokslo įstaigų atvyko atstovai iš Aleksandro Stulginskio, Vilniaus Gedimino technikos, Šiaulių universitetų bei Kauno technologijos universiteto Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto, Kauno technikos, Šiaulių valstybinės, Vilniaus, Panevėžio, Kauno ir Utenos kolegijų. Taip pat gimnazija sulaukė svečių iš Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato bei KASP 5R. Panevėžio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus. Kiekvienos įstaigos atstovai, pasirinkę įvairias su studijomis ir karjera susijusias temas, bendravo su moksleiviais klasėse. Aptartos pačios įvairiausios temos – nuo gero pirmojo įspūdžio sudarymo, viešojo kalbėjimo įgūdžių iki programavimo ar net robotikos.

Rasa MURAUSKAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-30„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.