Rajoninio kelio priežiūrai trūksta ne pajėgų, o lėšų

vezes

„Sunku suprasti, ką veikia kelininkai žiemą. Nusistato keliams tokius priežiūros lygius, kad jų nė nereikėtų prižiūrėti ir miega kaip barsukai. Ne kartą šiemet skambinome ir į įmonę „Panevėžio regiono keliai“, ir į Pasvalio kelių tarnybą, rajono merui, bandėme skųstis net Lietuvos automobilių kelių direkcijai, tačiau jokių teigiamų pokyčių nesulaukėme: kelias ir toliau padengtas suledėjusio provėžiuoto sniego sluoksniu. Važiuoti tokia danga gali nebent savižudžiai. Deja, jau visą mėnesį mokykliniais autobusiukais tuo keliu į Joniškėlio gimnaziją vežiojami Pušalote ar Stačiūnuose gyvenantys moksleiviai, savo automobiliais juo važinėja miestelyje dirbantys aplinkinių kaimų gyventojai. Nejaugi tam, kad kelias būtų nuvalytas ar pabarstytas, būtinai turi įvykti nelaimė?“ – skundėsi dėl kelio Linkuva–Joniškėlis–Pumpėnai būklės į mūsų laikraščio redakciją užsukę Joniškėlio krašto gyventojai.

Įmonės „Panevėžio regiono keliai“ direktorius Rolandas Žagaras neneigė girdėjęs priekaištų dėl minėto kelio. Tačiau, jo nuomone, situacija ten dar nėra kritinė. „Kelias Linkuva– Joniškėlis–Pumpėnai yra prižiūrimas pagal trečiąjį rajoninių kelių priežiūros lygį. Kelininkai tokiuose keliuose dirba nuo 9 iki 18 valandos. Šie keliai nebarstomi, o valomi tik baigus tvarkyti magistralinius, krašto ir rajoninius kelius, prižiūrimus pagal pirmąjį rajoninių kelių priežiūros lygį. Leistinas puraus sniego storis, esant normalioms oro sąlygoms juose neturi būti didesnis kaip 10 centimetrų. Sningant arba pustant sniego sluoksnis ant važiuojamosios dalies gali būti ne storesnis nei 20 cm.

Kadangi minėtą kelią aš ir pats apžiūrėjau, galiu garantuoti, kad minėtos defektų normos nėra viršytos. Tiesa, pakanka atkarpų, kuriose ant važiuojamosios dalies yra susidaręs suledėjusio sniego sluoksnis ar provėžos. Tačiau, vertinant bendrą kelio būklę, manau, kad ji yra net geresnė nei reikalaujama pagal trečiąjį priežiūros lygį“, – kalbėjo R. Žagaras.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-26 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.