„Nebijau senti, bet bijau pritrūkti energijos…“

14.03 Daujenai 1
Virgilija Jurkšaitienė aplinkinius užkrečia savo entuziazmu ir optimizmu

Su daujėniete muzikos pedagoge Virgilija Jurkšaitiene pokalbį netikėtai pradedame nuo to, kad Skandinavijos šalyse darbdavys, priimdamas į darbą, būsimojo darbuotojo paklausia, kokiu instrumentu groja. Ne dėl muzikalumo patikrinimo, o taip subtiliai aiškinasi asmenines savybes.

Ir kokias savybes atskleidžia muzikos instrumentu išmokęs groti žmogus?

– Pirmiausia jis turi kantrybės, – teigia Virgilija.

Ko gero, beveik visi jos mokiniai groja kokiu nors muzikos instrumentu, o dainuoja ne tik vaikai, bet energingoji daujėnietė įkvepia ir kitus savo krašto žmones. Taip prieš kelerius metus gimė tradicija Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, visiems kartu švęsti būtent dainuojant.

Šis visuotinis daujėniškių dainavimas irgi išsirutuliojo gana netikėtai.

– Sykį su šeima prie vieno piliakalnio nuvažiavome švęsti Liepos 6-osios, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos. Buvome labai gražioje vietoje, ir staiga, kai vakare turėjome giedoti Tautišką giesmę, suskamba mūsų himno įrašas. Žmonių susirinkę daug, o gieda įrašas. Man pasidarė baisu, – prisipažįsta Virgilija, kaip kilo mintis ir Liepos 6-ąją, ir Kovo 11- ąją, per mūsų valstybines šventes, Daujėnuose visiems kartu dainuoti tik gyvai…

Daujėnų krašto bendruomenė pasiūlė Virgiliją Jurkšaitienę į „deimančiukų“ nominaciją, nes ji geriausia pedagogė, puoselėjanti papročius, tradicijas, ji kuria ir stengiasi išsaugoti visuomenės gėrį bei grožį:

– Mūsų krašto bendruomenė neabejinga Daujėnų miesteliui, ypatingai jo gyventojams. Gyventojams, kurie savo darbais ir kūryba daro šį miestelį gražesnį, šviesesnį ir patrauklesnį.

Toks „deimančiukas“ yra Daujėnų pagrindinės mokyklos 47 metų pedagogė Virgilija Jurkšaitienė. Ji – daugeliui mūsų pavyzdys, kaip reikia nuoširdžiai bendrauti ir bendradarbiauti, atlikti savo mielą darbą, dalintis įgytomis žiniomis ir patirtimi, užkrėsti aplinkinius nesibaigiančiu entuziazmu bei optimizmu.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-26 „Darbe“.

Jei šalia jūsų gyvena iki šiol neatrastas „deimačiukas“ – praneškite mums. Užpildykite internetinę anketą, kuri yra http://darbs.lt/deimantai/ arba parašykite mums laišką adresu: Vilniaus g. 4, Pasvalys, LT-39149

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

2 Comments

    1. cia angelas nusileides is giedro daungaus su ja visi nori mokytis muzikos nes ji moka visus ikvepti 🙂 taip ir toliau mokytoja 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.