Poezijos sukviesti

Eil 01

„Poezijai nereikia tarpininkų. Ji pati paliečia jausmus ir vaizduotę, pažadina minties gyvenimą, džiugindama ir praturtindama žmogų“.

Šie, daugiau nei prieš pusę amžiaus mūsų kraštietės, profesorės Vandos Zaborskaitės ištarti žodžiai tapo praėjusių metų pabaigoje Vaškuose vykusio kūrybinės raiškos konkurso „Eilėraščio menas ir jo interpretacija“ epigrafu.

Pernai, minint Vaškų bibliotekos 75-metį, jai oficialiai buvo suteiktas profesorės Vandos Zaborskaitės vardas bei atidaryta garsiai kraštietei skirta nuolatinė ekspozicija. Ankštose patalpose įrengtas memorialinis kambarys tik fragmentiškai atspindėjo žymios lietuvių literatūros tyrinėtojos gyvenimą ir veiklą, todėl profesorės dukra Virgilija Stonytė ir Vaškų bibliotekininkė Aldona Oniūnienė ėmė ieškoti būdų, kaip labiau įprasminti bei garsinti Vandos Zaborskaitės vardą. Taip gimė idėja surengti kūrybinės raiškos konkursą. Suburta bendraminčiu komanda, parašyti nuostatai. Konkurso organizavimo ašimi tapo Vaškų gimnazija.

Idėja genialiai paprasta – paruošti improvizaciją pasirinkto lietuvių autoriaus poezijos kūrinio tema. Meninės išraiškos formos iš esmės neribojamos.

Konkursui buvo pateikti 53 darbai iš Pasvalio, Panevėžio, Radviliškio rajonų bendrojo ugdymo mokyklų.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-14 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.