Saločius sudrebino karnavalinė kino studija

DSC_4136Nesumeluosiu sakydama, kad baigiantis metams, po santūraus adventinio laikotarpio, tiek vaikai, tiek suaugusieji labiausiai laukia Kalėdų, dovanų ir šventinio šurmulio. Vyresnieji ruošia pobūvius įmonėse, bendruomenėse, o mokyklose tradiciškai ruošiamasi karnavalams. Senas karnavalines tradicijas puoselėja ir Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla, kurioje kaukėti naujametčiai pasibuvimai rengiami jau nuo praeito amžiaus septintojo dešimtmečio vidurio. O teminius karnavalus prieš trylika metų pasiūlė organizuoti mokytojas ir dailininkas Balys Tuskėnas. Nors prietaringai sakoma, kad skaičius trylika neša nesėkmę, tačiau šiųmetė šventė visiems atrodė pavykusi ir įspūdinga.

Po pernykščio karnavalo pesimistai aimanavo, kad daugiau šios šventės nebebus, nes mokykloje neliks vienuoliktokų ir dvyliktokų. Klydo. Pasirodymai šiemet buvo kaip niekad gausūs: kai kurios klasės parengė net po du vaidinimus. Taip ir norisi prisiminti mitinę hidrą, kuriai nukirtus vieną galvą, vietoj jos išdygsta dvi naujos. Perfrazuojant galima sakyti, kad sumažinta mokyklos bendruomenė užsidegė dvigubu entuziazmu, kūrybiškumu bei noru kurti šventę sau ir kitiems.

Įkvepianti, daugeliui pasirodžiusi nesunkiai įgyvendinama, buvo ir šių metų karnavalo tema – kinas. Turbūt nėra žmogaus, kuris neturėtų savo mėgstamo filmo, o kas nėra svajojęs būti aktoriumi? Nors trumpam. Patį sumanytoją – B. Tuskėną įkvėpė filmas „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“, todėl scena pavirto kino studijos butaforine aikštele su milžiniškomis ir įspūdingomis dekoracijomis. Žiūrovams kvapą užgniaužė palubėje „skriejantys“ du motociklai ir ant jų siūbuojantys patys ištvermingiausi vakaro artistai – dešimtokai M. Sadauskas ir E. Kanapeckas. Prie jų prisidėjo buvęs mokinys K. Armonas, vaidinęs gitaristą. Pats mokytojas įkūnijo vyriausiąjį režisierių. Renginio vedėja septintokė Gabija Linkaitė kvietė norinčius filmuotis, o jos draugė K. Dividzinskaitė prieš kiekvieną ,,filmavimą“ spragsėjo dublius. Dalyvių pasirodymai virto trumpomis ištraukomis iš populiarių kino filmų, priminusiomis mėgstamus personažus.

Mokytoja Ž. KLUNGIENĖ ir 7 klasės mokinė A. STRELČIŪNAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-09 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.