Godos komanda pildė vaikų svajones

1
Kiekvieno vaiko rankose – išpildyta svajonė. Viduryje – akcijos organizatorės Goda ir jos mama, Valakėlių mokyklos vadovė Dijana Jurkūnienė.

Kas ne kas, o Valakėlių mokyklos vaikai turėjo patikėti, kad Kalėdos – stebuklų metas: prieš šias šventes buvo išpildyta kiekvieno jų svajonė. Tiesa, šįkart tą darė ne vien tik Kalėdų Senelis, bet ir mokyklos vadovės Dijanos Jurkūnienės dukra – Vilniuje gyvenanti ir dirbanti Goda Jurkūnaitė su dideliu būriu savo draugų bei kitų pagalbininkų.

O viskas prasidėjo štai šitaip: „Šį rytą kalbėjau su savo mama. Kaip ir vakar rytą, kaip užvakar, kaip kas rytą. Bet šiandienio pokalbio negaliu išmesti iš galvos. Mano mama vadovauja Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos Valakėlių skyriui. Mums bekalbant, išgirdau verkiant mergaitę. Mama minėjo, kad jai – vos šešeri metukai. Bėgdama mažylė parkrito, bet verkė ne dėl to, kad skauda, o dėl to, kad išsipurvino „getrutes“, kurias turi tik vienas… Tada pagalvojau: ką tokie vaikai gauna per Kalėdas, jei tėvai neišgali jų net aprengti? Ir ar iš viso ką nors gauna? Juk skaudu, kai girdi vaiką kalbant, kad niekada neturėjo norimo žaislo, kad mama neturi už ką jiems nupirkti dovanų, ar, kad Kalėdų Senelis jau antri metai nebeateina… Ir tokių vaikų Valakėlių mokykloje tikrai daug – iš 80 ją lankančių mokinukų daugiau negu pusė – net 42 – gyvena socialiai remtinose šeimose. Tačiau ir kitos šeimos verčiasi nelengvai. Galbūt ne visų vaikų tėvai gyvena „teisingai“, bet juk vaikai dėl to nekalti. Kitiems gal tiesiog nesiseka, bet ir vėl kalti ne vaikai.

Kalėdos – gerų darbų metas. Nutariau savąjį padaryti ir aš. Labai tikiuosi, jog atsiras norinčių patalkinti bendraminčių. Visi kartu galėtume išpildyti vaikų svajones. Mano mama padės sužinoti, ko trokšta mažųjų širdelės. Gal turite drabužėlių, batukų, žaislų, mokyklinių prekių ar kitų daiktų, kurie praverstų vaikams. Parašykite man: galiu surinkti tuos daiktus, dovanas, duoti mokyklos pedagogų kontaktus. Kas galite – pasidalinkite ir kartu padarykime šias šventes dar gražesnes“.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.