Jaunojo fotografo gyvenimas tarp Lietuvos ir Kroatijos

 

povilas konkursas (1)

Keturiolikmetis krinčinietis Povilas Ščepanovič, Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokinys, už nuotraukų seriją „Vaiduokliai“ Lietuvos fotografijos konkurso vertinimo komisijos buvo pripažintas laureatu (fotografijos mokytoja Aida Dulkienė).

Povilas – vienas tarp dešimties laureatų, o iš visos Lietuvos konkurse dalyvavo 201 jaunasis fotografas. Be to, jis – jauniausias konkurso, kuriame gali dalyvauti 14–19 metų mokiniai, laureatas.

Fotografuoti Povilas pradėjo mokydamasis antroje ar trečioje klasėje, kai tėtis padovanojo fotoaparatą.

– Tėtis ir pats mėgsta fotografuoti, dabar turim vienodus fotoaparatus. Per Naujuosius metus varžomės, kuriam geriau išeis nufotografuoti fejerverkus, – sako Povilas.

Beje, jo gyvenimas sukasi tarp Lietuvos ir Kroatijos Brač salos, kur šeima leidžia vasaras. Šioje Adrijos jūros saloje gyvena Povilo tėtis. Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus visi kartu švenčia Lietuvoje, kur tikisi sniego.

Fotografijos būrelį Povilas lanko nuo penktos klasės. Būrelio vadovė Aida Dulkienė pastebėjo, kad smalsus vaikas pirmiausia išsiaiškino visas fotoaparato funkcijas ir galimybes. Daugiau nėra tiek klausinėjęs nė vienas mokinys.

Konkursui Povilas pasirinko laisvą temą. Fotografuodamas su ilgu išlaikymu, jis sukūrė savitą „Vaiduoklių“ seriją. Pirmas „vaiduokliukas“ buvo broliukas Emilis, kuris dabar mokosi antroje klasėje. Vėliau „vaiduokliais“ tapo tėtis, dėdė ir pats Povilas. Konkursui jis pateikė dešimt nuotraukų, iš kurių į galeriją ir parodą komisija atrinko keturias. Visos pakliuvo darytos būtent Kroatijoje, Brač saloje.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-31 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.