Ne tik vogė, bet ir užmušė tris kates

Krinčiniečiui Egidijui Timinskui skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė. Ji subendrinta su paskirtąja pernai gruodžio mėnesį. Iš Egidijaus Timinsko priteista atlyginti nukentėjusiajam Vytautui Čvertkauskui 318,58 euro žalą, o valstybės naudai 46,32 euro proceso išlaidų. Nusikaltimo metu dar buvusiam nepilnamečiui namišiečiui A. B. skirta 45 parų arešto bausmė. Atsižvelgiant, kad šių metų rugpjūčio mėnesio nuosprendis, kuriuo A. B. Panevėžio apygardos teismo nuteistas septynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme, dar buvo neįsiteisėjęs, todėl šie nuosprendžiai nesubendrinti.

2013 metų rugpjūčio 8-ąją girtas Egidijus Timinskas išgertuvių metu Krinčino vienkiemyje iš miegamojo pavogė 1100 litų (318,58 euro).

2014 metų balandžio 2 dieną girtas Egidijus Timinskas Krinčino miestelyje žiauriai elgėsi su gyvūnais – tyčia lazda sudavė ne mažiau kaip po du smūgius trims katėms per galvą. Nuo daugybinių sužalojimų katės nugaišo.

2014 metų balandžio 3 dieną girti Egidijus Timinskas ir tuomet nepilnametis A. B. Krinčino miestelyje įsibrovė į namus ir pavogė telefono kroviklį, ausines, maisto produktų ir rūbų. Turto pavogė už 76 litus (22 eurus).

Kitą rytą girtas A. B. įsibrovė į tos pačios sodybos garažą ir pavogė drabužių už pusšimtį litų (14,48 euro). Egidijus Timinskas prisipažino pavogęs pinigus ir juos išleidęs. Žada nukentėjusiajam atlyginti padarytą žalą. Be to, vaikinas prisipažino, kad galbūt pernai balandžio 2-ąją, būdamas išgėręs, Krinčine atėjo į sodybą, kurios šeimininkės namuose nebuvo. Tuomet kieme smogė trims katėms per galvas ir po to jos nugaišo. Tokio savo elgesio dabar paaiškinti negali. Tuo metu galvojo iš nukentėjusiosios gauti pinigų už kačių užkasimą.

Vaikinas taip pat pripažįsta, jog pernai balandžio 3-iąją atkėlęs durų kablį su nepilnamečiu A. B. pateko į nukentėjusiojo namus ir pavogė kaltinime nurodytus daiktus. Žalos neatlygino. Dėl padarytų nusikaltimų gailisi, nukentėjusiųjų atsiprašė dar būdamas laisvėje. Šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę, liko kalėti dveji metai. Išėjęs į laisvę nori išvykti į užsienį ir ten ieškotis darbo.

Kaltinamasis A. B. savo kaltę pripažino iš dalies. Kadangi nuo padarytų nusikaltimų praėjo daug laiko, daug ką primiršo, todėl teismo posėdyje prašė pagarsinti jo parodymus ir jais remtis.

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-17„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.