Ar tik nebus sukelta per daug triukšmo dėl nieko?

Bustas 1
Namo, skirto socialiniams butams renovacija kainavo beveik pusę milijono eurų.

Prie miesto parko, Nepriklausomybės gatvės gale ilgai be naudos stovėjęs didelis medinis pastatas šį rudenį tapo gyvenamuoju namu. Kaip ir buvo planuota, po kapitalinės rekonstrukcijos jame įrengti 8 socialiniai butai. Iš jų du skirti neįgaliesiems.

Į gan prabangiai atrodantį socialinį būstą naujakuriai pradėjo kraustytis rugsėjo mėnesį. Tačiau jų džiaugsmas truko neilgai. Dėl pastebėto statybininkų palikto darbo broko ir namo renovacijos projektą rengusių architektų klaidų praėjusį mėnesį jie jau kreipėsi pagalbos į rajono Savivaldybės tarybos narį Vladą Linkevičių. Jam socialinio namo gyventojai skundėsi netvarkingais pastato lietvamzdžiais, neapšiltintu šalto vandens įvado vamzdžiu, nenugriautais kieme stovinčiais senais pastatėliais, per aukštais neįgaliųjų butų slenksteliais, per aukštai įstatytomis durų akutėmis, bloga tarp aukštų įrengta garsą sulaikančia izoliacija. Žmonės buvo nepatenkinti ir dėl to, kad Pasvalio butų ūkio direktorius neleidžia jiems ant stogo statytis televizijos antenų.

Visus gyventojų skundus išklausęs politikas nedelsiant kreipėsi į posėdžiavusius tarybos narius reikalaudamas, kad būtų sudaryta komisija namo Nepriklausomybės g. 79 gyventojų nurodytiems trūkumams išaiškinti. Šis jo prašymas buvo patenkintas.

Po kelių dienų, gruodžio 8-ąją, „šviežiai iškepta“, bet pakankamai kompetentinga komisija apsilankė minėtame name.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-17„Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.