Gerumo džiaugsmas, ašaros, viltis

e180f5d8-00b9-4bcf-9c61-bc8d0b9bb656

Tradiciniame, šventų Kalėdų išvakarėse rengiamame rajono mero Labdaros vakare buvo ne tik daug šypsenų, bet ir gerumo graudulio. Jo nepajėgė užgniaužti ir pats vakaro šeimininkas Gintautas Gegužinskas, matydamas, kiek daug žmonių atsiliepė į jo kvietimą aukoti sunkia liga – kraujo vėžiu – sergančiai penkiametei Augustei. Minutėlei nutilusi, ašaras braukė vakaro vedėja Asta Liukpetrienė, šio renginio vyksmą pavadinusi stebuklu, o stebukladariais – visus jame dalyvavusius žmones. Visą vakarą graudinosi, o po jo sunkiai padėkos žodžius rinko mažosios Augustės mama krinčinietė Gražina Mikuckytė.

– Šis vakaras iš tiesų stebuklingas, nesitikėjau, kad yra šitiek daug žmonių, palaikančių mūsų šeimą ir suprantančių mūsų skausmą. Širdingas ačiū visiems visiems, – dėkojo Augustės mama. Kadangi pačiai Augustei reikia labai saugotis net ir mažiausios infekcijos pavojaus, ji su tėčiu tą vakarą liko namuose.

Mažosios Augustės gydymui norintys paaukoti žmonės šiemet buvo pakviesti į Labdaros koncertą. Jame savo dainomis džiugino unikalus Lietuvoje vyrų ansamblis „Quorum“, apie kurį sakoma: „Kai jie dainuoja, vieni šėlsta, kiti verkia“. Ansamblio vadovo Vitalijaus Neugasimovo žaismingai vedamame koncerte „Quorum“ vyrai pasvaliečiams dovanojo pačias įspūdingiausias savo dainas.

– Esame laimingi, galėdami būti tokio prasmingo renginio dalimi. Norime, kad mūsų dainos į jūsų širdis atneštų optimizmo, vilties, jog viskas bus gerai. O mes pažadame, kad su tokia gražia misija pas jus atvažiuosim tiek kartų, kiek reikės, – patikino „Quorum“ vadovas.

Per koncerto pertraukėlę surengta improvizuota loterija, kurioje vienas ir žiūrovų laimėjo kalėdinio Angelo skulptūrėlę. Laimingas bilietas pateko į Savivaldybės tarybos nario gydytojo Giedriaus Umanto rankas. Laimėtą skulptūrėlę jis čia pat įteikė Augustės mamai, linkėdamas, jog Angelas saugotų ir laimintų šią šeimą.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-15 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.