Gražiausi Kalėdų eglės papuošalai

5
Dr. Pranas Kiznis minėjo, kad garbingą apdovanojimą priima, kaip įpareigojimą tęsti darbus.

Čė Pasvals, čė graž viet!“ – Pasvalio 518-osioms įkūrimo metinėms skirtą šventę tarmišku kreipiniu pradėjo jos vedėja Ramunė Uždavinienė. Praėjusio sekmadienio, gruodžio 6-osios pavakare, po Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijos pasvaliečiai ir gausus būrys bičiulių iš Norvegijos pagerbė mūsų kraštui nusipelniusius žmones – Pasvalio krašto Garbės piliečių regalijas Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas įteikė Lietuvos nusipelniusiam treneriui Laimonui Daugiui ir mūsų kraštiečiui, kultūrinių ir istorinių projektų mecenatui, gamyklos „Lietpak“ direktoriui dr. Pranui Kizniui. Kitas garbingas apdovanojimas – Pasvalio krašto premija (1300 Eur) – skirtas šiemet 60 metų gyvenimo kelio ir 30 metų kūrybinės veiklos jubiliejus švenčiančiai Pasvalio kultūros centro Joniškėlio skyriaus administratorei Nijolei Stepulienei. Toliau tęsiasi graži tradicija per miesto gimtadienį norvegų stipendijomis paskatinti Pasvalio muzikos mokyklos ir jos Dailės skyriaus auklėtinius. Publikacija apie jaunuosius nominantus pasirodys viename iš artimiausių „Darbo“ numerių.

Daugiau kaip dvi valandas besitęsusiam šventiniam renginiui smagų muzikinį foną suteikė Vytauto Bičkausko vadovaujamas pučiamųjų orkestras „Pajiešmenių Brass“.

Šventė pradėta tradiciniais sveikinimais. „Miesto gimtadieniai man asocijuojasi ne su vis gausesniu metų skaičiumi, o su gražiais žmonėmis, gyvenančiais gražiame Pasvalio krašte“, – sakė Pasvalio dekanato vadovas, Saločių bažnyčios klebonas, ats. kpt. Jonas Tamošiūnas. Anot dvasininko, šio jaukaus vakaro metu Pasvalio krašto gyvąją Kalėdų eglę papuoš žmonės, kurie savo triūsu prisidėjo, kad kraštas būtų jaukesnis, gražesnis ir plačiai girdimas.

Seimo narys Antanas Matulas pirmiausia padėkojo Pasvalio kultūros centro vadovui Robertui Lavickui ir darbuotojams už Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijos ir miesto gimtadieniui skirto šventinio renginio sujungimą į darnią visumą. Parlamentaras pasidžiaugė gražėjančiu Pasvaliu ir vylėsi, kad iki kitos miesto šventės ne tik Pasvalyje pavyks sutvarkyti dar daugiau šaligatvių ir išasfaltuoti gatvių. Toliau savo kalboje jis prisiminė Pasvalio miesto Garbės piliečio nominacijos atsiradimo istoriją. 1991 metų gegužės 16 d. miesto tarybos sprendimu pirmuoju Garbės piliečiu tapo poetas Bernardas Brazdžionis (1907–2002). Po savaitės šis garbingas titulas buvo suteiktas ilgamečiam Pasvalio gydytojui Juozui Kiaušui (1903– 1993). Tuomet Pasvalio miesto tarybai vadovavo Antanas Matulas, o meru buvo Gintautas Gegužinskas. Toliau sekė visa plejada Švedijos ir Norvegijos piliečių, kuriems Garbės piliečio vardais miesto ir rajono valdžia atsidėkodavo už tais laikais taip reikalingą materialinę pagalbą. Seimo narys taip pat pasidžiaugė, kad teikiant Pasvalio krašto Garbės piliečio nominacijas ir skiriant Krašto premijas pavyksta išvengti politikavimo ir šie garbingi apdovanojimai atitenka jų vertiems žmonėms.

Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas minėjo, kad daug džiugių permainų įvyko nuo praėjusio miesto gimtadienio. „Štai scenoje pučiamųjų orkestras „Pajiešmenių Brass“. Jie iškilo per šiuos metus. Tikiuosi, kad mes visi balsuojame už šį šaunų kolektyvą, žiūrėdami televizijos projektą „Vario audra“, – šie mero žodžiai buvo palydėti aplodismentais. „Pasvalio dekanas minėjo, kad ant Kalėdų eglutės kabo ne tik materialūs daiktai – kiek gerų darbų galime ant jos sukabinti! Už tai jums visiems – nuoširdus Ačiū!“ – kalbėjo G. Gegužinskas. Gražiausias lietuviškas žodis „Ačiū“ bene dažniausiai skambėjo sekmadienio vakarą Pasvalio kultūros centro scenoje.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-08 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.