Kontrastingų kelionių bendras vardiklis – šeimininkų svetingumas

Ab. 4

Pajuto ukrainietišką dvasią

Prieš trejus metus Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė buvo išrinkta šalies savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidente. Šiemet šį daug darbo ir energijos reikalaujantį postą kolegos jai patikėjo dar vienai trejų metų kadencijai. Praėjęs ruduo asociacijos prezidentei buvo turiningas ne tik įvairių dokumentų projektų svarstymais, diskusijomis, bet ir dviem dalykinėmis kelionėmis į Ukrainą bei Slovėniją. Jų įspūdžiais ir nauja įgyta patirtimi D. Abazoriuvienė mielai sutiko pasidalinti mintimis su „Darbo“ skaitytojais.

Rugsėjo 8–12 dienomis penkių žmonių delegacija – savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos vadovė D. Abazoriuvienė kartu su Plungės rajono, Palangos miesto viešųjų bibliotekų direktoriais Violeta Skieriene ir Kęstučiu Rudžiu bei dviem apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos nariais dalyvavo Vakarų Ukrainos Lvovo mieste vykusiame šeštajame tarptautiniame bibliotekininkų forume. Jį organizavo Ukrainos viešųjų bibliotekų asociacija. Su šia Ukrainos bibliotekas vienijančia organizacija praėjusiais metais pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Tad tai buvo pirmas Lietuvos savivaldybių bibliotekininkų vizitas po sutarties pasirašymo. Į tarptautinį renginį Lvove taip pat buvo pakviestos bibliotekininkų delegacijos iš Kroatijos, Lenkijos ir Vokietijos.

Lvovo universiteto bibliotekoje D. Abazoriuvienė rusų kalba skaitė pranešimą „Lietuvos viešosios bibliotekos ir visuomenė: kaitos kelias“. Pirmoje pranešimo dalyje kolegoms iš užsienio šalių ji pristatė Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos veiklą, o antroji dalis buvo skirta Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos projektinei veiklai – papasakota apie „Pasvalia“, bibliotekos ir verslo ryšius bei kitus naujus projektus. Forumo metu ukrainiečiai daug kalbėjo apie viešųjų bibliotekų veiklos strategiją. Tuo tarpu mūsų šalyje dabar tokių diskusijų pasigendama. Anksčiau kurtos strategijos kažkodėl nugrūstos gilyn į stalčius. Tad šiuo požiūriu ukrainiečiai mus lenkia.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.