Už vertimus ir iliustracijas – kelionė į Vokietiją

Desktop

Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos septintokė Justina Gintautaitė ir Petro Vileišio gimnazijos pirmokas (devintokas) Justas Kazilionis šį rudenį keletą dienų keliavo po Vokietiją – aplankė Veimaro ir Leipcigo miestus. Į kelionę buvo pakviesta šešiasdešimt mokinių iš visos Lietuvos.

Justina ir Justas jau ne pirmus metus dalyvavo vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo vertimų ir iliustracijų konkurse „Tavo žvilgsnis“.

Justas Kazilionis praėjusiais mokslo metais, dar mokydamasis Lėvens pagrindinėje mokykloje (anglų kalbos mokytoja Audronė Barančiukienė), iliustravo konkurso organizatorių vieną iš pateiktų angliškų tekstų. Beje, Justas baigęs ir Pasvalio muzikos mokyklos Dailės skyrių.

O Justina Gintautaitė (anglų kalbos mokytoja Virginija Stapulionytė) vertė tekstą iš anglų į lietuvių kalbą.

Vertimų ir iliustracijų konkurse „Tavo žvilgsnis“ iš visos Lietuvos dalyvauja labai daug mokinių, tad pakliūti tarp keliasdešimt laimingųjų, pakviestų keliauti į Vokietiją, buvo ir netikėta, ir smagu. Juolab kad ir Justui, ir Justinai tai buvo pirmoji rimta ir kartu linksma pažintinė ekskursija į užsienį.

Veimaro miestas dėl neįkainojamų architektūros paminklų paskelbtas UNESCO paveldo objektu. Didžiulė Veimaro pilis kunigaikščio Karlo Augusto užsakymu buvo perstatyta neoklasicizmo stiliumi, ją puošia žymių menininkų darbai.

– Aplankėme naująjį muziejų, kuriame eksponuojami šiuolaikinio meno kūriniai, – įspūdžius pasakoja Justina.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-11-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.