Policijos komisariate įsikūrė lėlių teatras

Teatras 2
Po sėkmingo debiuto. Kairėje – Viešosios policijos prevencijos poskyrio specialistė Aušra Beltienė, dešinėje – šio poskyrio vyresnioji specialistė Jurgita Packevičienė. Viduryje – režisierė Asta Liukpetrienė.

Mūsų laikraštyje dažnai pasirodo publikacijų apie policijos pareigūnų vizitus į mokyklas, vaikų darželius. Susitikimuose su mokiniais, darželių auklėtiniais, policininkai kalba apie atsakomybę už teisėsaugos pažeidimus, primena Kelių eismo taisyklių reikalavimus pėstiesiems, dviratininkams, pataria, kaip išvengti įvairiausių nusikaltėlių spąstų. Paprastai visuose tokiuose susitikimuose dalyvauja vaikų pamėgtas policijos talismanas – simpatiškasis Amsis.

Šiemet policijos pareigūnai sugalvojo kitą, vaikams patrauklesnį teisinių žinių ir nusikalstamumo prevencijos būdą. Pagal rajono policijos komisariato parengtą prevencinio ir teisinio švietimo projektą vaikams ir jaunimui, sukurtas „Policijos lėlių teatras“ – pirmasis ne tik Panevėžio apskrityje, bet ir visoje šalyje. Projektą finansavo Policijos departamento viešosios policijos valdyba. Policijos lėlių teatrui lėles ir scenos dekoracijas sukūrė menininkė Elvyra Vilkienė. Tačiau svarbiausi asmenys spektaklyje – režisierius ir aktoriai. Tad pareigūnų žvilgsniai nukrypo į Pasvalio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro vadovę, režisierę Astą Liukpetrienę, kuri mielai sutiko imtis šio projekto.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-11-24 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.