Šiųmetė „Rudens melodija“ – be didesnių siurprizų

1
Vertinimo komisija ir kolektyvų vadovai po apdovanojimo ceremonijos.

Ne tik žemdirbiai rudenį skaičiuoja tai, kas užderėjo per metus. Tęsiasi graži Pasvalio kultūros centro tradicija lapkričio pradžioje sukviesti kaimuose veikiančių skyrių ir bendruomenių vokalinius ansamblius į koncertą- konkursą „Rudens melodija“. Šis renginys tarsi vainikuoja mūsų dainorėlių metų triūsą. Tad žvilgtelkime į praėjusį sekmadienį Kultūros centro salėje nuvilnijusios šiųmetės „Rudens melodijos“ rezultatus. Visų penkiolikos dalyvių pasirodymus atidžiai stebėjo ir pastabas žymėjosi vertinimo komisija, kuriai pirmininkavo Pakruojo rajono Linkuvos kultūros centro vadovas Methardas Zubas, o nariais buvo Pasvalio vaikų muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė ir šios mokyklos muzikos mokytojas Kęstutis Garlauskas. Kelias valandas trukusį koncertą-konkursą pradėjo Renatos Kaziliūnienės vadovaujamas Kiemėnų bendruomenės vokalinis moterų tercetas, o baigė Rasos Andžiuvienės suburtas Mikoliškio moterų vokalinis ansamblis „Rasa“, šiemet pavasarį atšventęs penkerių metų kūrybinės veiklos sukaktį.

Atrodo, kad scenoje dainuojančius vyrus gali tekti įrašyti į „raudonąją knygą“. Išskyrus ansamblių vadovus, stipriosios lyties atstovų matėsi tik Diliauskų, Saločių ir Tetirvinų vokaliniuose ansambliuose. Šiemet „Rudens melodijoje“ pasigęsta pernai pirmąją ir antrąją vietas laimėjusių Vaškų ir Namišių saviveiklininkių.

Kol komisija suko galvas, kaip surikiuoti prizines vietas, renginio vedėja Salvinija Mackutė į sceną pakvietė „Rudens melodijos“ svečius iš poezijos klasiko Maironio apdainuoto Dubysos krašto – Raseinių rajono Viduklės kultūros namų moterų vokalinį ansamblį. Ligitos Matelienės vadovaujamas kolektyvas trumpą koncertinę programą pradėjo liaudies daina „Anksti rytą kėliau“, kurią užrašė iš Raseinių krašto kilęs vienas žymiausių devynioliktojo šimtmečio lietuvių kultūros veikėjų Simonas Stanevičius.

Visą straipsnį skaitykite 2015-11-14 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.