Nuo pirmojo roko koncerto iki „Pajiešmenių Brass“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Pajiešmenių Brass“ po antrojo pasirodymo Lietuvos televizijoje.

– Aš tai asmeniškai galvojau, kad atvažiavom į Pajiešmenius ir jie bus tokie gana susikaustę. Na kaip, vis tiek tai miestelis nutolęs nuo sostinės. Bet orkestro muzikantai iškart pagavo nuotaiką, – prisipažino vilniečių grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ lyderis Martynas Enčius Lietuvos televizijos laidoje-projekte „Vario audra“.

Pučiamųjų orkestras „Pajiešmenių Brass“, vadovaujamas Vytauto Bičkausko, kartu su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ kiekvienoje „Vario audros“ laidoje surengia įspūdingus originalius pasirodymus, stebindami vertinimo komisiją bei televizijos žiūrovus, ir pelno aukščiausius įvertinimus.

O „Pajiešmenių Brass“ gerbėjai kupini pasididžiavimo jausmo, kad orkestras iš tokio mažo nuošalaus kaimo išradingumu ir laisvumu lenkia didmiesčių kolektyvus ir garsius atlikėjus.

Štai prieš savaitę „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir Pajiešmenių orkestras pasirinko kūrinį „Daina apie meilę čeburekų pardavėjai“. Vertinimo komisija skyrė aukščiausius balus.

– Man taip patiko šitas barokinis orkestras, – žavėjosi muzikologė Zita Kelmickaitė.

– Galvojau, kad šis kolektyvas iš Zalcburgo, – komplimentus žėrė „Trimito“ orkestro dirigentas Ugnius Vaiginis. – Orkestras darniai derėjo su aktoriais.

– Esu didžiai sužavėta jumis, ponai ir ponios, tegu jūsų širdy lieka prisiminimai malonūs, – surimavo laidų vedėja ir aktorė Beata Tiškevič- Hasanova…

Tačiau ir šio puikaus Pajiešmenių orkestro muzikantai šaunūs tapo ne per dieną ir ne per metus. Jo ištakos siekia dešimtmečius. Kaip ir laisvumas, sugebėjimas mėgautis tuo, ką darai. O tai asocijuojasi su laisve ir laisva asmenybe. Lapkričio 14-ąją, šeštadienį, 17 valandą Pajiešmenių kultūros namuose organizuojamas vakaras 1985 metais vykusiam roko koncertui prisiminti.

Būtent prieš trisdešimt metų gūdžiais sovietiniais laikais Pajiešmeniuose roko koncertą organizavo dabar jau šviesaus atminimo Saulius Savickas. Anuomet tikrą anšlagą sukėlė Rygos roko grupės „Piligrim“, „Cement“ ir kitos, scenoje pasirodė ir mūsų roko muzikantai. Šis koncertas buvo toks išskirtinis, kad jis iki šiol apipintas įvairiais pasakojimais. Bėgantis laikas iš atminties trina detales. O kuo daugiau paslapties, tuo labiau roko koncertas Pajiešmeniuose virsta legenda.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-11-12 „Darbe“.

Plakatas naujausias

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.