Pagerbė išėjusius Amžinybėn

Anapilin

Praėjusį šeštadienį Pasvalio parke surengtas prasminga tradicija tapęs bėgimas „Visiems Lietuvos bėgimo mėgėjams, išėjusiems Anapilin, atminti“. Susirinko patys ištikimiausi šalies bėgimo entuziastai – kelios dešimtys įvairaus amžiaus bėgikų. Jie startavo trijose – keturių, aštuonių ir dvylikos kilometrų – distancijose.

Šiame pagarbos bėgime dėl prizinių vietų nekovojama – tai simbolinis renginys visiems Amžinybėn išėjusiems Lietuvos bėgimo mėgėjams atminti, proga susitikti seniems draugams, susipažinti su naujais, pabendrauti, pasidalinti prisiminimais apie žmones, su kuriais bėgimo takeliuose kartu įveikta daug kilometrų, kartu svajota ir džiaugtasi. Kasmet aplankomi Anapilin išėjusių ir Pasvalio krašte amžinojo poilsio atgulusių bėgikų kapai, uždegamos žvakelės, padedama gėlių.

Kartu su nemažu būriu pasvaliečių, pagarbos ir atminimo bėgime dalyvavo jų bičiuliai iš Pakruojo, Kupiškio, Biržų, Jonavos.

Renginio iniciatoriai ir pradininkai Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubo „Vėtra“ nariai minėjo, jog tikėjosi didesnio masiškumo. Todėl visus savo kolegas jie ragino kitąmet pakviesti daugiau bendraminčių ir Anapilin išėjusius draugus pagerbti daug gausesniame bėgimo entuziastų būryje.

Visiems pagarbos ir atminimo bėgimo dalyviams įteikti simboliniai šio tradicinio renginio medaliai. Bėgimą organizavo Pasvalio sporto mokykla, Pasvalio BMSG klubas „Vėtra“ ir UAB „Autotola“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.