Latvijos vicečempionai – per kietas riešutėlis

12209054_1093466067332416_1556665625_o

2015 m. lapkričio 4-oji, be abejo, bus įrašyta į Pasvalio krepšinio istoriją. Trečiadienį nedideliame provincijos mieste sužaistos pirmosios tarptautinės krepšinio federacijos – FIBA Europos taurės rungtynės: Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Ventspilio „Ventspils“. Tad daug kas buvo kitaip, nei per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes. „Pieno žvaigždžių“ arenoje pastatyti nauji mobilūs krepšinio stovai, degė LED reklaminiai skydai, o rungtynių informatoriaus pareigos patikėtos Pasvalio kultūros centro vadovui Robertui Lavickui. Direktorius puikiai su jomis susitvarkė – arenoje susirinkę sirgaliai aiškiai girdėjo taisyklingai anglų ir lietuvių kalbomis tariamą visą privalomą informaciją. Tiesa, tikėtasi didesnio krepšinio mėgėjų susidomėjimo – jų susirinko mažiau nei į rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Vis tik vienas šaukštelis deguto liko – atrodo, kad vienoje švieslentėje taip ir nebepavyks įžiebti komandų pavadinimų. Istorinėms rungtynėms teisėjavo arbitrai iš Rusijos, Turkijos ir Nyderlandų.

Į „Pieno žvaigždžių“ areną susirinkę krepšinio aistruoliai išvydo gražią ir permainingą kovą iki pat finalinės rungtynių sirenos. Deja, fortūna nusisuko nuo „Pieno žvaigždžių“ – pralaimėta keturių taškų skirtumu 96:100 (25:22, 22:24, 22:25, 27:29). Jau pats rezultatas parodo, kad abiejų komandų gynyba buvo skylėta. „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai taikliau metė tritaškius: iš 23 pataikė 11 (47,8 proc.), o varžovai iš toli krepšį atakavo 25 kartus, tačiau tik 8 metimai buvo taiklūs (32 proc.). Tačiau „Ventspils“ komandos žaidėjai taikliau metė dvitaškius, baudas, ryškia persvara (36:27) laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

Visą straipsnį skaitykite 2015-11-07„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Taikli k o r e s p o n d e n t o antraštė: pieniniais dantimis riešuto neperkrimsi! Reikia tenkintis manų koše , užkandant bananu.
    Reikalinga skubi ir neatidėliotina pagalba komandai: skirkit greičiau tuos numatytus 160000 €!! Juk taip gražiai ir įtikinamai kita k o r e s p o n d e n t ė laikraštėlyje (2015 11 05) išaiškino ir apie Peticijų komisiją, ir apie verkiant reikalingą pagalbą „žvaigždėms“, ir apie iliustratoriaus mero (terminas – ne mano, o korespondentės) pateiktus suktus susuktus skaičiukus, ir net apie teismų praktiką (beje, iliustratorius dar minėjo, anot korespondentės, kad ir iš valstybės iždo gali nubyrėti koks 100 k; nesakė, kad „žvaigždėms“, ale ką ten gali žinoti?..). Tad pinigėlių bus – galima būtų įpirkti dar kokį gražiai įdegusį vaikiną iš užjūrio: juk taip dera tamsi oda ir pieno putos baltumo sportinės kelnaitės!
    Nesu prieš krepšinį, kaip ir prieš šachmatus ar stalo tenisą. Tačiau galvoju: ar nebūtų naudingiau, jei tie šimtai „k“ € būtų skiriami būsimųjų marčiulionių ar sabonių ugdymui? Skaitom, ką rašo S. Kanišauskas (korespondentas): „geru žaidimu džiugino komandos naujokas Demondas Carteris… Ramone’as Moore’as įmetė… rezultatyviai žaidė Andriy’us Agafonovas…“. O kaip norėtųsi, kad vardai būtų kad ir tokie: Domas, Raimundas, Andrius! Lietuvių vardai lietuviškoj komandoj!
    Korespondentas pastebi: „Tikėtasi didesnio krepšinio mėgėjų susidomėjimo“. Juk pirmosios istorinės, anot Kanišausko. O Peticijų komisijos pirmininkas V. Vitkauskas mano kitaip: „Į krepšinio varžybas ateina daugybė žmonių, ypač jaunimo“ (žr. minėtą 2015 11 05 „Darbą“). Pernai tikrai matydavau arenoje išdidų „jaunuolį“ su butaforiniais komandos marškinėliais, pažymėtais Nr. 21. Šį sezoną Nr. 21 „atidavė“ Giedriui Staniuliui. Gal Šerniui reiktų „atrokiruoti“ tą numerį „jaunuoliui“, sustiprintų tas perimetrą, tegul ir užribio…
    Ipolitas Matvejevičius Vorobjaninovas (Kisa) išmaldos prašė trimis kalbomis (pamenat nemarų romaną?). Baisiai nefain, kai mūsų laikais išmaldos prašo bagoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.