Pasvalyje – naujas restoranas

 

04

Šio numerio „Šeštadienio virtuvėje“ rubrika bus šiek tiek neeilinė. Reikalas tas, kad mes viešime ne pas žmogų, o kitą savaitę duris atversiančiame naujame Pasvalio restorane „Kulta“. Pavadinimo reikšmę mes jums iššifruosime vėliau, o kol kas kviečiame užsukti į vidų.

Restoranas įsikūręs pačioje miesto širdyje, renovuotame Kultūros centre. Šviesi, jauki, nedidelė (talpinanti 30 žmonių) salė, kurioje puikiai dera „art deco“ stiliaus krėslai ir patogūs minkštasuoliai. Kas pirmiausia krenta į akis – tai puiki, milijono verta, pro milžiniškus langus atsiverianti neatpažįstamai išgražėjusio Pasvalio centro panorama. Iš karto supranti, kad esi vietoje, neskirtoje skubantiems. Čia reikia mėgautis. Vaizdais, maistu, draugija.

Apie naujai duris atversiančią įstaigą pasvaliečiai šurmuliuoja jau gerą pusmetį. Kai kas tai jau vadina net metų įvykiu, kai kam tai atrodo labiau panašu į avantiūrą. Tačiau restorano savininkė Aušra Gužauskienė tiki savo sumanymu ir yra tikra, kad jis pasiteisins.

Aušrą mūsų skaitytojai tikrai pažįsta. Ji buvo išrinkta geriausia praėjusių metų Pasvalio verslininke. Šiuo metu jai priklauso trys užkandinės Pasvalyje ir Biržuose. Tačiau to ambicingai moteriai neužteko ir ji nusprendė atidaryti nuosavą restoraną.

– Seniai norėjau nedidelės, jaukios vietos, kur norėtum ir pats pasėdėti bei draugą ar svečius atsivesti. Be to, su maistu dirbu jau ne pirmus metus. Kadangi klientai grįžta, suprantu, kad dirbame teisingai. Jei kas nesigauna – taisau klaidas ir iš jų mokausi. Restorano atidarymas, logiškas ir nuoseklus žingsnis, link kurio ėjau ne vienerius metus, – sako Aušra.

Kažkada pradėjusi nuo vieno kioskelio, kuriame dirbo pati, šiandien A. Gužauskienė vadovauja 26 žmonių kolektyvui. Ar nesunku?

– Kai pradėjo daugėti darbuotojų, atsirado ne tik kulinarinių, bet ir vadybinių žinių poreikis, teko stoti į universitetą. Tad dabar tenka derinti studijas ir verslą, – šypsosi pašnekovė.

Naujasis restoranas įsikurs ne vienos ir ne dviejų maitinimo įstaigų kaimynystėje. Ar nebaisi konkurencija?

– Verslas ateina ten, kur yra niša, galimybė padaryti kažką kitaip. Tuo visada domėjausi ir manau, kad Pasvalys turi daug potencialo. Mūsų išskirtinumas – naujas požiūris ir į maisto gamybą, ir į jo pateikimą. Tai visuma, susidedanti iš daugybės komponentų: originalūs, pačių kurti receptai, išskirtinės kokybės produktai, kliento aptarnavimo kultūra ir t. t. Esu perfekcionistė – tobulumo siekiu visur, – teigia Aušra.

Kad projektas ambicingas, sako ir restorano pavadinimas „Kulta“. Tai ne tik aiški aliuzija į tai, kad įstaiga veikia Kultūros centre. Daugumoje skandinavų kalbų žodis „kulta“ reiškia „auksą“, o tai – įpareigojimas restoranui teikti tik aukščiausios kokybės paslaugas.

Darbo dienomis „Kulta“ dirbs nuo 11 iki 22, o savaitgaliais – iki 24 valandos. Klientus aptarnaus aštuonių darbuotojų komanda.

– Tai jaunų, ne pagal metus patyrusių ir „nesugadintų“ žmonių komanda, kurie nuoširdžiai nori dirbti ir nebijo eksperimentuoti, – džiaugiasi restorano savininkė.

Nekantraudami braunamės virtuvėn ir prašome papasakoti, kuo pasvaliečių skrandžius džiuginsnaujoji maitinimo įstaiga. Meniu platus ir tikrai nedvelkia provincialumu.

Visą straipsnį skaitykite 2015-10-10 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

20 Comments

  1. Jo. Visur tobulomu… Turbut ir kioskelius uzdare higienos inspekcija, nes „tobuli“buvo. Kazkaip manau kad tai bus totalus sh…

    1. Jeigu darbuotojas leidziasi isviliojamas, vadinasi pas esama darbdavi jam yra blogai, jia iesko geresniu salygu
      Tad ne tam gale problemos reikia ieskoti 🙂

      1. Pilnai pritariu,kd vikas,kas nauja yra gerai.Ypac mums-vartotojams.Tiktai tai,kad p. Aušra labia megsta per kitu galvas lipti (kad ir del darbuotoju >>paieskos>>.Kam mokinti naujus darbuotojus,jeigu galima patyliukais is kitu prisikviesti)Sazines jokios Is principo negerbiu nesaziningu tokiu <<geriausiu <<metu verslininku.Jei jau ,,,darbs… ja isrinko metu verslininke,tai dabar ir reklamuoja.

  2. O kodėl Pasvalyje niekas nepagalvoja apie vaikus??? Nei vienoje kavinėje nėra vaikų kampelio, tėvai ateina greit nekramtę pavalgo ir turi bėgti nes vaikai neleidžia ramiai ilgiau pabūti, nes vaikams nėra ką veikti kol laukia maisto, tad reiktų susimastyti, padarykite vaikų kampelį, juk daug vietos nereikia.

    1. Pritariu. Ir tas senovinis stilius. Niu nepykit bet jau taip atsibodes. Turbut geriausia pasvaly senovine vieta pavalgyt apvaziavime, valgykla susivienimo. Naturaliai viskas sena.

  3. Petrai, nuliudinsiu, kioskeliai visi puikiai veikia, nelyginkit kokybiskas maitinimo paslaugas teikiancios istaigos su kaimo „kavinem“ kur desertui gali gaut salmonelu.

  4. Niu kad kioskeli tik cebabai liko. Daugiau nieko. Beje ir tu pacius skonis suprastejes labai. Beje kada kavines atidarimas? Kazkaip veluojat biski.

    1. p. Aušra, „aukso“ savininke, atidaryman pasikvieskite A. Užkalnį, tas įvertins savo žąsimis ir bus aišku „kas yra kas“… Reklama – prekybos variklis, kaip rašė du tokie reikalą išmanantys… Ypač, jei tas variklis maitinamas konjaku ar viskiu!

  5. Nesuprantu kam tiek pykčio. Dėl nuviliotų darbuotojų- tai gal pasiūlė daugiau nei minimumą arba įdarbino daugiau nei už 0,75 etato ir ne už minimumą ir perbėgo darbuotojai…. Normalu-kadrai bėgs visada kur geriau…ir nereikia dėl to juodinti konkurentų.
    O Aušrai visakeriopos sėkmės, sunku Pasvaliui su restoranu (ypač jei bus ir kainos atitinkamos)…:)

    1. Labai jaukus restoranas, maistas be galo skanus, sviezutelis, ko jau senai pasigedau Pasvalyje. Patiekalu patiekimas super! O ir vaikams atnesa spalvas, popieriaus ir konstruktoriu, kad laikas neprailgtu, laukiant uzsakymo. Sventeme vyro gimtadieni su seima, staliuka rezervavome is anksto. Visi likome labai patenkinti, Pasvalyje tokio lygio maitinimo istaigtos nera buve! Malonus aptarnavinas! Aciu, uz jaukia svente.

      1. ponia Reda, smagu, kad atneša „spalvas“ (mosėt, pieštukus spalvotus?!?), patiekimas „super“, aptarnavimas – malonus… Tvirtai griebėtės reklamos žanro, neprasčiau už tūlą Užkalnį Andriuką! Tai kiek tų žąsų (kalėdinių) Tamsta skiriate „Kultos“ „maitinimo istaigtai“? Smalsu, vienok…
        Ir dar: nejaugi sunku įsidiegti lietuvišką klaviatūrą? Tada būtų ne tik super, bet ir super duper!!

  6. Del darbuotoju ,,nuviliojimo,,-tai kalba eina ne apie darbuotoju begima ir ieskojima geresniu salygu ,o apie tai ,kad p.Ausra eina per konkreciai veikiancias imones ir pudrina smegenis jaunoms darbuotojoms,kad pereitu pas ja dirbti, Tokiu budu nori suburti >>jauna >> kolektyva.Normalus darbdavys taip nesielgia.

  7. Niu ir kokie ispudziai restorano po puses metu? Itariu nekokie… Pasirodo tai net ne restoranas o eiline kavine, ir tokia eiline kad net baisiau uz eiline. Su eiliniu maistu, eilinem padavejom ir vyreja is eilines kitos kavines… Vienintelis pliusas vaizdas per langa vakare, bet cia jau ne kavines nuopelnas. Na lauksim Pasvalyje gal dar kazkas kazka naujo padarys… Neeilinio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.