Jaunimo darbo centras turėtų tapti jaunų žmonių traukos vieta

 

03
Perkirpti Jaunimo darbo centro simbolinę juostelę patikėta merui G. Gegužinskui ir Lietuvos darbo biržos direktoriui V. Šlekaičiui. Jiems tai padaryti padėjo jaunųjų bedarbių atstovė Eglė Mikelinskaitė ir Panevėžio teritorinės darbo biržos direktorius V. Trofimovas.

Praėjusį penktadienį Panevėžio teritorinės darbo biržos Pasvalio skyriaus pastate duris atvėrė Jaunimo darbo centras. Tai jau ketvirtoji tokia įstaiga Panevėžio apskrityje ir 31-oji – mūsų šalyje. Visiems jaunuoliams, kurie nedirba, nesimoko, neturi užimtumo, čia sudarytos puikios sąlygos gauti informavimo ir konsultavimo paslaugas, atsižvelgiant į kiekvieno kliento poreikius ir galimybes.

Į naujausio šalyje Jaunimo darbo centro atidarymą pasveikinti su įkurtuvėmis atvyko Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Lietuvos darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis, rajono savivaldybės jaunimo koordinatorė Vida Stokienė, Joniškėlio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos direktorius Vytautas Jurėnas, jaunimo nevyriausybinių organizacijų atstovai bei socialiniai partneriai.

Pradėdamas Jaunimo darbo centro atidarymo ceremoniją, Panevėžio teritorinės darbo biržos direktorius Viktoras Trofimovas pasidžiaugė, kad atsirado galimybė Pasvalio jaunimui padovanoti šiuolaikišką centrą, kuriame jauni žmonės visada laukiami, išklausomi, kur ieškoma jiems įvairių užimtumo ir savirealizacijos galimybių. „Tai praplės ir biržos darbuotojų galimybes įgyvendinant Jaunimo garantijų iniciatyvos uždavinius. Didėjant kvalifikuotos darbo jėgos poreikiui, užimtumo siekiantys jaunuoliai bus kviečiami dalyvauti įvairiuose informaciniuose bei mokomuosiuose renginiuose, susitikimuose su darbdaviais, mokymo įstaigų atstovais, nevyriausybinių organizacijų nariais ir kitais socialiniais partneriais. Platesnes galimybes profesiniam apsisprendimui turės ir Pasvalio rajono moksleiviai“, – kalbėjo Panevėžio teritorinės darbo biržos vadovas.

Rajono savivaldybės meras G. Gegužinskas akcentavo, kad šio Jaunimo centro atidarymas ypatingai svarbus orientuojant mūsų krašto jaunimą karjeros planavimui. Sveikinimo kalboje meras išsakė mintį, kad labai svarbu jaunuolius supažindinti su profesijos įgijimo galimybėmis būtent savame rajone, taip užtikrinant didėjantį kvalifikuotos jėgos poreikį. O norint pasiekti kuo geresnių rezultatų jaunimo ugdyme, labai svarbus Jaunimo darbo centro, Darbo biržos, mokymo įstaigų bei darbdavių glaudus bendradarbiavimas.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.